"Zo gewend om alsmaar door te gaan"

22 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Zes vrouwen in de watten gelegd tijdens Mommy's Batteries Boost dag

Désirée van Ommen

HOOFDDORP Ze voelden zich als herboren. Dankbaar, stralend en met nieuwe energie. Zes vrouwen die zich langdurig wegcijferen voor een ernstig zieke partner of kind kregen afgelopen zaterdag een echte verwendag cadeau bij Head Candy in Hoofddorp. "Dit is zo bijzonder, dit vergeten we nooit meer," zei Jacqueline Buijs, één van de vrouwen na afloop geëmotioneerd.

Eigenaresse en creative director gespecialiseerd in haar en make-up Linda Yildirim wilde graag iets betekenen voor andere vrouwen en bedacht Mommy's Batteries Boost dag. In haar salon hoort ze leuke, maar vaak ook aangrijpende verhalen. Ze wist met haar team en met steun van J.C.I. Haarlemmermeer en vele sponsoren vrouwen die het moeilijk hebben een echte oppepper te geven. "Door de continue zorg voor een ander, komen deze vrouwen nauwelijks aan zichzelf toe. We willen ze even uit hun omgeving halen, zodat zij hun batterij weer kunnen opladen. Een moment voor zichzelf hebben. Het zou fijn zijn om van deze dag een jaarlijks terugkerende traditie te maken."

BLIJ VERRAST Het team van Head Candy stond heel de dag klaar in de sfeervol ingerichte salon in roze tinten, waar heerlijke hapjes op de lange tafel werden geserveerd in de vorm van een high tea. Lucia van Wakeren uit Nieuw-Vennep vertelt: "Ik was echt blij verrast met deze uitnodiging. Ik heb een zware periode achter de rug en dan is zo'n dag als vandaag echt genieten. Iedereen hier heeft een eigen verhaal. Dat schept meteen een band. Je begrijpt elkaar. Iedereen is heel open naar elkaar toe. Ik werd vanmorgen thuis door een chauffeur opgehaald en kon kiezen wat ik wilde laten doen vandaag Geweldig toch?"

EVEN VAN DE WERELD Je haar onder handen laten nemen, je mooi laten opmaken, je nagels laten stileren of genieten van een heerlijke stoelmassage of voetreflexmassage. Het behoorde allemaal tot de mogelijkheden. Catay Kuys ligt ontspannen in een relaxstoel met een behaaglijke deken over haar heen terwijl haar voeten gemasseerd worden. Ze is moeder van twee zonen, van wie één ernstig gehandicapt. Hij heeft voortdurend zorg nodig. "Ik heb hier geen woorden voor en ben even van de wereld nu. Ik ben zo gewend om altijd maar door te gaan." En dat zijn de meeste vrouwen hier.

Jacqueline Buijs vertelt hoe haar hele leven al jaren draait om haar zieke man. "Het is een opeenstapeling van slecht nieuws. Al kregen we maar een keer goed nieuws… Maar het is zo fijn dat er vandaag aan mij gedacht wordt."

Na een heerlijke dag - een van de dames moest vroegtijdig vertrekken - werd iedereen nog getrakteerd op een goodie-bag met leuke inhoud en een boeket bloemen. Er werd afscheid genomen van elkaar, waarna de vrouwen door hun chauffeurs voor vandaag als een VIP naar huis werden vervoerd met een mooie beleving rijker.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie