HAP en CDA bezorgd over busvervoer bij verzorgingshuizen

22 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fracties van HAP en CDA maken zich zorgen over het vervoer in het weekend van bewoners, personeelsleden en vrijwilligers van verzorgingshuizen in Hoofddorp. De raadsleden Tim van Essen (HAP) en Herman Koning (CDA) hebben het college er schriftelijke vragen over gesteld.

Eerder dit jaar schrapte Connexxion de bushaltes van lijn 340 bij Houtwijkerveld en bij de rooms-katholieke kerk op de Kruisweg. Die maatregel was vooral slecht nieuws voor verzorgingshuis Horizon, verpleeghuis Bornholm en Wilhelminastaete. Zij zaten opeens zonder halte voor openbaar vervoer in de buurt.

Als compensatie voor dat verlies is er naderhand proef gedraaid met de zogenoemde Kruiswegshuttle. Dat was geen succes. De lijn bleek nauwelijks te worden gebruikt. De shuttle is daarom opgeheven.

Om bewoners en personeel van genoemde huizen toch van openbaar vervoer te voorzien besloot de gemeente haltes te plaatsen van de Meer OV Bus. Die zou het vervoer van genoemde doelgroep moeten overnemen.

Nu blijkt echter dat de OV Bus in het weekend niet rijdt. Er zijn dan geen vrijwilligers beschikbaar. HAP en CDA willen weten of het college op de hoogte is van deze situatie of het ermee eens is dat dit een breuk is met gedane toezeggingen. De raadsleden Van Essen en Koning vragen B en W ook of de ontstane situatie nog kan worden hersteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie