Grand Diner wederom een groot suces

23 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP In het Fundament onder R.K. Joannes de Doper aan de Kruisweg vond afgelopen zondag het derde jaarlijkse Grand Diner van de Rotary Haarlemmermeer plaats. De missie van Rotary is om 'samen de wereld een klein beetje beter te maken en perspectief te bieden aan een ander'. Rotary beoogt mensen te helpen.

Deze avond had tot doel geld in te zamelen voor het Muziekproject "Kind & Muziek" en meer in het bijzonder is er geld ingezameld voor de kinderen van Ons Tweede Thuis. Daar waar andere kinderen op een natuurlijke manier leren van elkaar op clubjes en tijdens het (buiten) spelen ,begeleidt Ons Tweede Thuis schoolgaande kinderen met gedragsproblematiek en/of verstandelijke beperking hierin. Door deskundige begeleiding ontwikkelen de kinderen het vertrouwen dat ze mee kunnen doen in de maatschappij. Deze kinderen redden het alleen net even niet. Pier K gaat de kinderen ondersteunen met de muzikale ontwikkeling. De twee organisaties hebben de krachten gebundeld. De kinderen van de speciale opvang op de JP Heijeschool brengen de vrijdagmiddag door bij Pier K, waar met vakdocenten wordt geoefend met echte muziekinstrumenten voor een echt optreden in juni 2017. Muziek heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand van mensen en uit onderzoek is gebleken dat de betekenis van muziek groter is dan woorden, beelden of geuren. Dit effect komt voort uit het feit dat de hersenen zeer gevoelig zijn voor het herkennen van patronen (klank, trillingen).

Erik van Loon, locatiemanager van de speciale buitenschoolse opvang van Ons Tweede Thuis (locatie JP Heijeschool) en Monika van der Ent (directeur van Pier K) hebben aan het einde van de avond een cheque van € 4.500 in ontvangst mogen nemen en een mand vol ritme muziekinstrumenten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie