Guus R. in beroep tegen veroordeling 'dreigtweets'

23 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Guus R. gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak van vorige week vrijdag. De inwoner van Nieuw-Vennep werd toen veroordeel tot een boete van 500 euro, een voorwaardelijke taakstraf en een contactverbod richting de raadsleden Van der Linden en Van der Veer. Aanleiding tot de uitspraak zijn twee dreigtweets uit november 2014.

"Natuurlijk ga ik in beroep", laat de inwoner van Nieuw-Vennep telefonisch weten. "Want ik kan aantonen dat die tweets uit een hele serie tweetberichten zijn geknipt en helemaal niet voor Van der Linden en Van der Veer bestemd waren. Die waren bestemd voor iemand die zich via een namaak-account (maar wel onder de naam van Kees van der Linden) mengde in een uitgebreide reeks aan tweets tussen verdachte, enkele raadsleden, een verslaggever en een wethouder. De tekst is gewoon helemaal uit het verband gerukt."

Dat bewijs maakt, volgens R, wel deel uit van het onderzoeksdossier, maar is om voor hem onbekende redenen niet overgenomen in het procesdossier. Met als gevolg, concludeert R., dat hij op onvolledige gronden veroordeeld is. "Tijdens de beroepszaak zal ik die bewijzen nadrukkelijk onder de aandacht brengen. Dan kan iedereen zien dat de beschuldigingen gewoon niet kloppen."

Maar er is nog een reden waarom hij van de veroordeling af wil. Zijn goede naam, mede opgebouwd via zijn vele vrijwilligerswerk. "Met een strafblad kan ik dat werk niet meer doen en dan kan ik dus ook niet meer andere mensen helpen. Ik ben dus niet de enige die gedupeerd wordt, maar ook al die andere mensen die ik help, onder andere bij hun administratie."

Tijdens het telefoongesprek blijft R. overigens bij zijn beschuldigingen richting Van der Veer, dat hij daar bewijs voor heeft en dat hij die zal verspreiden. Dat laatste kan hij ongestraft doen via de mail en ook in de richting van de twee raadsleden. Mailen valt namelijk buiten het contactverbod.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie