24 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Persuitnodiging Rijkswaterstaat donderdag 1 december

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Grote stappen in omlegging A9 bij Badhoevedorp

Geachte redactie,

Rijkswaterstaat werkt aan de omlegging en verbreding van de A9 bij Badhoevedorp. Vanaf 3 december vinden hiervoor gedurende twee weken belangrijke werkzaamheden plaats met gevolgen voor weggebruikers. Graag geven we u uitleg over wat er komende weken gebeurt en een doorkijkje naar de openstelling van de nieuwe weg richting Amstelveen en wat daar nog voor moet gebeuren. Aansluitend maken we een ronde over het werk.

Hinder en belangrijke mijlpaal

Vanaf 3 december rijdt het verkeer over de A9 vanaf knooppunt Raasdorp in de richting van Amstelveen via een tijdelijke slinger onder knooppunt Badhoevedorp door. Deze situatie duurt t/m 16 december en geeft hinder op de A9 vanuit Haarlem en de A4 vanuit beide richtingen. Er geldt voor weggebruikers vanuit Amsterdam richting Amstelveen/Aalsmeer een omleidingsroute.

Op vrijdagavond 16 december gaat de nieuwe A9 richting Amstelveen helemaal open voor verkeer. Daarmee is de oude A9 (die door Badhoevedorp loopt) in dezelfde richting niet meer nodig en wordt deze afgesloten voor alle verkeer. Alleen het verkeer richting Haarlem rijdt dan nog over de oude A9.

Aanmelden

De mediabijeenkomst is op donderdag 1 december en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. We starten in de keet van aannemer BadhoeverBogen, Schipholweg 268a, Badhoevedorp.

Peter Faas, omgevingsmanager van het project Omlegging A9 Badhoevedorp zal toelichting geven op de werkzaamheden en de planning. Daarna zullen we een ronde over het traject maken.

Vanwege de veiligheid moet u zich vóór woensdag 30 november 12.00 uur aanmelden via persvoorlichter Mirjam.goudart@rws.nl

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit. Meer informatie is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/a9badhoevedorp

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):

Meer informatie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Mirjam Goudart, persvoorlichting Rijkswaterstaat, telefoon 06 - 551 552 08 of 088-7974517.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie