Binnenkort andere aanpak verwarde personen

24 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Nog voor Kerst komt er een plan van aanpak hoe er in Haarlemmermeer met verwarde personen wordt omgegaan. Dat heeft burgemeester Theo Weterings donderdag tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van raadslid Anneke van der Veer.

Van der Veer zei dat er ook in Haarlemmermeer steeds meer verwarde personen komen. Bijna twee weken geleden moest er nog een verwarde toerist uit een hotel worden verwijderd en afgelopen weekend was het weer raak, nu in Badhoevedorp.

Vaak moet de politie eraan te pas komen om deze mensen met enig geweld mee te nemen. Anneke van der Veer noemde dat weinig humaan. Ze kon zich herinneren dat er tijdens een vergadering over veiligheid is gesproken over een aparte aanpak van verwarde mensen. Dat is hard nodig, omdat een hoge politieman in Amsterdam al heeft gezegd dat de politie zich niet laat lenen voor deze taak.

Burgemeester Weterings dat de gemeenten in de regio Kennemerland inmiddels een gezamenlijke aanpak hebben vastgesteld. Dat plan wordt op dit moment op de situatie in Haarlemmermeer toegesneden. Het is de bedoeling dat de nieuwe aanpak begin volgend jaar van start gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie