Raad: geen behoefte aan sessie over Getsewoud-west

24 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De overgrote meerderheid van de gemeenteraad heeft er geen behoefte aan om op korte termijn over nieuwbouwplannen in de wijk Getsewoud-west in Nieuw-Vennep te praten. Een voorstel daartoe van HAP-raadslid Sophie van de Meeberg kreeg donderdag tijdens de raadsvergadering nauwelijks steun.

Wethouder Tom Horn van Wonen hield kort geleden tijdens een symposium over wonen in 2040 een warm pleidooi om de bouwplannen voor het westelijk deel van Getsewoud 'uit het vet' te halen. Dat plan zou de behoefte aan sociale huurwoningen een positieve impuls moeten geven.

Van de Meeberg zei het zinvol te vinden als de gemeenteraad haar licht er ook over laat schijnen. Ze kreeg echter niet veel bijval. PvdA-raadslid Mieke Booy wilde weten waar Sophie van de Meeberg het dan over wilde hebben. Zij was bang voor 'luchtfietserij'. Ook GroenLinks-raadslid Els Berk had weinig behoefte aan een nadere discussie.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zei dat zijn collega Horn op het symposium alleen de volgorde van bouwen in de gemeente aan de orde heeft willen stellen. De gemeenteraad heeft al eerder in de structuurvisie tot 2030 vastgelegd dat er aan de westkant van Nieuw-Vennep woningen kunnen worden gebouwd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie