Bijzonder kerstconcert in Nieuw-Vennep

25 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Frans Witteman

HAARLEMMERMEER Er staat binnenkort binnen de boorden van de Ringvaart iets bijzonders te gebeuren. Twee gerenommeerde Haarlemmermeerse koren geven op zaterdag 17 december een groots en gezamenlijk kerstconcert: Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap en Vrouwenkoor Haarlemmermeer.

Het kerstconcert vindt plaats in gebouw De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg 14 in Nieuw-Vennep en staat onder leiding van de beide dirigenten Roland Bosma en Jetze Dubbeldam. Muzikale medewerking verlenen Oksana Polman (piano) en Klaas Koelewijn (orgel).

Er is een prachtig programma samengesteld. Zang en Vriendschap voert uit de liederen: King All Glorious, The first Nowell, Away in a manger, On Christmas Night, Heilige Nacht, Cantique de Noël, Transeamus, Leise rieselt der Schnee, Kumbajah, My Lord what a morning en Tollite hostias.

Vrouwenkoor Haarlemmermeer zingt: Celtic River Song, How calmly the evening, The snow, Quintet of Carols, Nativity Carol, This little babe, Wohl mir dass ich Jesum habe, Cent mille chansons, O, nuit en Après un rêve.

Gezamenlijk laten de koren Stille Nacht, A Hymn tot the Virgin, Christmas Carol en Ding! Dong! Merrily on High horen. Tijdens het concert zijn er meerdere momenten van samenzang met de zaal.

Even kennismaken:

Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap is opgericht in 1932 en daarmee het oudste mannenkoor in de polder. Sinds augustus 2015 is Roland Bosma dirigent van het koor dat zo'n vijftig leden telt en een breed repertoire heeft. Klassiek, modern, opera, musical of barbershop, eenvoudig of ambitieus. De kracht van het koor ligt in de afwisseling in muziek. Een van de tradities van het koor is dat de leden op eerste kerstdag de bewoners van de zorgcentra Bornholm en Eykenhove wekken met het zingen van kerstliederen. Volgend jaar bestaat het koor 85 jaar. Dat wordt op 28 oktober gevierd met een jubileumconcert in De Meerse. Regelmatig worden, ter kennismaking, meezingactiviteiten georganiseerd.

Vrouwenkoor Haarlemmermeer werd in 1953 opgericht en zingt

sinds 2007 onder leiding van dirigent Jetze Dubbelman.

Het koor telt veertig enthousiaste leden, verdeeld over vier stemgroepen (sopraan, mezzosopraan, 1e en 2e alt) en heeft een gevarieerd repertoire opgebouwd. Van (licht) klassieke tot moderne werken en van musicals tot volksmuziek. De dames laten zeer regelmatig van zich horen, zowel binnen als buiten Haarlemmermeer

Het koor repeteert op maandag van 20 tot 22 uur in de Doopsgezinde kerk, Hoofdweg 691/hoek Ter Veenlaan in Hoofddorp.

Het concert begint om 20 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert kosten 12,50 euro (inclusief pauzedrankje). Kinderen betalen 6,25 euro. Ze zijn in Nieuw-Vennep verkrijgbaar bij: Kees van Gerven, (0252) 674 513 en Bruna Getsewoud, Handelplein 21. In Hoofddorp bij Piet van der Eijk, (023) 563 2973. In Lijnden: Hanny van Steeden, (023) 555 1495. In Vijfhuizen: Ferry Kooreman, (023) 558 1697. In Badhoevedorp: Lex van Saarloos, (06) 2813 2074. Of via de website www.HMZV.nl en www.vrouwenkoorhaarlemmermeer.simpl.com.

Parkeren kan op het terrein van De Rank of in de omgeving.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie