sc Hoevelaken in de counter verslagen

8 december 2016 om 00:00 Voetbal

HOEVELAKEN De reeks met goede resultaten werd voor Hoevelaken zaterdag opgebroken. Het veldspel was beter dan de gasteheren van Waterwijk, maar de tegenaanvallen deden Hovelaken de das om. Met een onterechte 3-1 nederlaag keerde Hoevelaken terug uit Almere.

Een onbekende nieuwe tegenstander was even wennen voor Hoevelaken, maar na een kwartier kregen de gasten de overhand. Juist op dat moment sloeg Waterwijk echter hard toe via een snelle aanval die via verdediger Ewoud van de Brug in zijn eigen doel verdween: 1-0.

Hoevelaken ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar het aanvalsspel was in de nabijheid van het Waterwijkse doel vaak net te onzorgvuldig. De terechte gelijkmaker kwam toch, na een wat makkelijk verkregen strafschop, die door Ruud Kassenaar werd ingeschoten.

Met de gelijkmaker op zak bleef Hoevelaken aanvallen en zoeken naar de volle winst. Weer kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Junior Chen gaf Waterwijk weer meer vertrouwen door de 2-1 binnen te schieten. Het flitsende aanvalsspel van Hoevelaken uit de eerste helft was inmiddels verdwenen, maar de gelijkmaker bleef in de lucht hangen.

De beloning volgde echter niet, want waar Hoevelaken het net niet wist te vinden. In de blessuretijd werd het zelf nog 3-1 na opnieuw een makkelijk gegeven strafschop. Paul Kalapnathsing pakte het cadeautje graag uit en zorgde dat Hoevelaken met lege handen het veld verliet.