28 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Astrid Jonker (uit Nieuw-Vennep) en Danny Castien (uit Haarlem) combi dansen

Miranda Moleman (uit Haarlem) en Danny Castien (Haarlem) duo dansen

Marga en Wieger van Lith (uit Amsterdam west) ¿ duo dansen

004: alle deelnemers van Walking Wheels op rij v.l.n.r. Miranda

Moleman, Danny Castien, Astrid Jonker, Wieger van Lith, Marga

van Lith

006: Astrid en Danny met de trofee voor 1e plaats combi dansen

ballroom.

Afgelopen weekend 26 en 27 november jl. namen drie rolstoeldansparen van Walking Wheels deel aan open wedstrijden op het eiland Malta.

Voor meer informatie: Maureen Dijkman tel. 0252 751448./ 06 1214 6155.

Rolstoeldansers winnen prijzen op Malta

Rolstoeldansen wordt niet alleen in Nederland beoefend, het is een sport die wereldwijd deelnemers kent en daarmee wedstrijden in vele landen. Drie paren van Walking Wheels zijn vorige week afgereisd naar Malta. Eens in de twee jaar nemen hier paren uit heel Europa deel aan de Malta Open Dance Spectaculair.

Op zaterdag, de eerste dag, komen alle drie de paren van Walking Wheels uit Hoofddorp op de vloer in duo (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) en combi (een rolstoelgebruiker en een lopende partner).

Met duo ballroom championship (hoogste klasse) dansen Miranda Moleman en Danny Castien alle vijf de standaard dansen en eindigen op een mooie tweede plaats.

In duo 4-dance Latijns Amerikaanse dansen starten Marga en Wieger van Lith. Na twee finales eindigen zij als tweede.

In de combi 4-dance dansen Astrid Jonker & Danny Castien zich via de vier ballroom dansen naar de eerste plaats en ontvangen de trofee voor deze klasse.

Zondag dansen de paren de andere discipline.

Miranda & Danny hebben nu vijf latin dansen in duo championship. Wederom eindigen ze op een verdiende tweede plaats waarbij ze een favoriet Fins paar achter zich laten.

Astrid en Danny hebben het aangedurfd om ook de latin dansen op Malta te dansen. Hier hebben ze nog niet zoveel ervaring mee. Vooral de snelle jive is nog erg lastig. Ze eindigen op een nette vierde plaats.

Marga & Wieger dansen nu juist de vier standaard dansen; Engelse wals, tango, Weense wals en quickstep en eindigen ook nu op de tweede plaats.

Bijzonder op deze wedstrijd is de teammatch. Alle dansers worden (willekeurig) over vier teams verdeeld. De teams dansen een ballroom en een latin dans. De jury beoordeeld uiteindelijk welk team heeft gewonnen. Dan zitten dus dansers van alle categorieën door elkaar; duo en combi, dansers met een goede én minder goede arm- en schouderfunctie en zelfs valide dansparen. Belangrijkste van deze teammatch is dat iedereen gelijk is en iedereen plezier heeft!

Met het eremetaal en een prachtige trofee reizen een paar dansers as dinsdag terug naar Nederland, zaterdag volgt de rest.

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl of tel. 0252 751448.

Met vriendelijke groet,

Maureen Dijkman, Secretaris & Instructeur "Walking Wheels", stichting rolstoeldansen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie