Eerste CCV-Ster voor winkelgebied Floriande

28 november 2016 om 00:00 Zakelijk

Winkelcentrum Floriande krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster is een bekroning voor de ondernemers, gemeente, a.s.r. vastgoedvermogensbeheer, Billfinger, politie en brandweer die samen afspraken hebben gemaakt om de veiligheid in Floriande te verbeteren; binnen een jaar is deze mijlpaal bereikt. Wethouder Ap Reinders ontvangt op 2 december 2016 om 14.00 uur de eerste CCV-ster uit handen van Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Ook vertegenwoordigers van de ondernemers, politie, a.s.r., Billfinger en brandweer krijgen een ster uitgereikt. Met het ondertekenen van een convenant leggen deze partners de goede samenwerking vast.

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Floriande werkt aan een schoon, heel en veilig winkelgebied. De winkeliers Bram Gras en Jeroen Kaas (AH) en Claudia Snijders (Alegre Import) vertegenwoordigen het winkelcentrum Floriande. Veel winkeliers hebben een enquêteformulier ingevuld en daarin aangegeven hoe zij het winkelgebied ervaren Aandachtspunten uit de enquête zijn

Melding doen bij kapotte zaken zoals straatverlichting. Het defect wordt zo spoedig mogelijk hersteld.

Aangifte doen bij inbraak, diefstal of ongewenst gedrag

Het personeel weerbaar maken en houden door het volgend van cursussen: elearning of in een groepje

Overlast van fout geparkeerde fietsen

Verbeteren van de verlichting o.a. op de parkeerplaatsen

overlast van jongeren en vogels verminderen

Samen werken de deelnemende partijen van KVO Floriande aan een adequate aanpak van deze aandachtspunten. Door regelmatig overleg zijn de lijnen verkort: een ieder weet elkaar te vinden.

Wethouder Reinders ontvangt op 2 december rond 14.00 uur de eerste ster van Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid; Dit zal in de vorm van een tegel worden aangeboden. Samen met enkele winkeliers legt hij deze tegel in het straatwerk op het Van Genderenplein.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie