Kapperspraat

29 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Genetisch profileren.

Om de een of andere reden wordt er de laatste tijd veelvuldig de verschillen tussen man en vrouw besproken in de salon. Ik weet niet hoe het komt maar vaak gaan de gesprekken weer automatisch die kant uit.

Hoewel mijn collega's allemaal van het vrouwelijke geslacht zijn, is het voor mij toch redelijk eenvoudig de belangen van de man te verdedigen alsook de vele valse aantijgingen simpel te weerleggen.

De verkiezing van Trump als president van Amerika is wellicht een reden voor de verscherping van de verhoudingen. Polarisatie binnen de salon is een feit.

Meneer Trump wordt afgeschilderd als een vrouwonvriendelijke racist, terwijl ik denk dat het wel meevalt. Iemand kan nooit zo erg zijn als die overkomt, ofwel de soep wordt nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend. In verkiezingstijd wordt geen middel geschuwd om de opponent in een kwaad daglicht te stellen. In Amerika is deze beproefde tactiek min of meer uitgevonden en tot in perfectie geoptimaliseerd.

Zo is er de discussie omtrent de uitspraken gedaan door meneer Trump in een bus. De beelden zijn veelvuldig vertoond en gehoord. Deze uitspraken worden als vrouwonvriendelijk gezien. Dat kan. Ik zelf zie het als een beetje ongelukkige manier van uitdrukken. Een fenomeen dat vaker voorkomt in een louter mannenomgeving. Ik heb ook gevoetbald hè. In de kleedkamer, bij de afwezigheid van vrouwen is het niet geheel ongebruikelijk dat bepaalde mannen zich ongelukkig uitlaten over de vrouwelijke medemens. Ik heb daar uitspraken gehoord die Trump onmiddellijk wegzetten als een watje.

Menen die stoere mannen dat dan ook? Natuurlijk niet. Thuis zitten ze ook gewoon als een zielig hoopje met de afstandsbediening binnen handbereik, schaapachtig ja te knikken op de bank. We weten allemaal hoe het er thuis aan toe gaat. Stoer doen is wat anders dan stoer zijn.

Hoe dan ook, het is voor mij betrekkelijk simpel om de belangen van de man bij dit soort discussie overeind te houden. Per slot van rekening redeneren wij mannen altijd vanuit het gezonde verstand en vrouwen louter uit emotie.

Heel anders gaat het als de dames de zogenaamde vrouwenkaart gaan uitspelen. Opeens, zomaar uit het niets, werd uitvoerig gesproken over de zogenaamde vrouwendingetjes. Zoals de maandelijkse toestanden en over zwanger zijn of erger nog, bevallen. Al rap ging het over het feit dat als mannen al die zaken moesten doorstaan de wereld er heel anders uit zou zien. Sterker nog, er werd keihard gesteld dat er geen kinderen meer geboren zouden worden. In de ogen van de vrouw is de man compleet ongeschikt om enige vorm van pijn te doorstaan. Het zijn niet mijn woorden hè. Dan begint het gehakketak.

"Moet een man eens griep hebben!" klinkt het ergens.

"Ja, dan gaan ze al bijna dood", wordt er instemmend gereageerd.

"Nee bevallen gaan ze absoluut niet doorstaan."

En zo gaat het maar door.

De dames hebben het zichtbaar enorm naar de zin.

Eensgezindheid alom.

Dan rest mij niets anders dan achter op kantoor te gaan administreren.

Managen in optima forma.

B. Perdaan

Hoofdweg 1308

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie