Casestudie reiskosten Amsterdam- Eindhoven: huurauto is 23,6% goedkoper dan carsharing

29 november 2016 om 00:00 Zakelijk

Amsterdam en Eindhoven zijn populaire bestemmingen voor Nederlanders als voor zowel internationale toeristen en zakenmensen. De opkomst van deelauto's maar ook het stijgende aantal toeristen beïnvloed de mobiliteit in de Nederlandse steden. Amsterdam en Eindhoven zijn populaire bestemmingen voor Nederlanders als zowel toeristen en zakenmensen. Het leeuwendeel van de toeristen bezoekt Amsterdam, dit is in de afgelopen vijf jaren tot 17 miljoen gegroeid . HAPPYCAR heeft onderzoek gedaan naar een beslissingsfactor voor het kiezen van een vervoersmiddel: de prijs.

De reis vanuit Amsterdam centraal naar het centrum van Eindhoven duurt tussen de 80 en 110 minuten en is een afstand van 130 kilometer. Alle carsharing bedrijven gebruiken tijdseenheden, sommige ter aanvulling ook een vergoeding per kilometer. ConnectCar en autoverhuurders rekenen de prijzen zonder brandstof, daarom is in deze situatie een prijs van €14,78 gerekend.

In deze situatie zijn reizigers met een huurauto gemiddeld 23,6% voordeliger uit. Met €36,47 is de huurauto het goedkoopste alternatief voor mensen die zelf geen auto hebben maar deze wel tot hun beschikking willen hebben. Dit is in het speciaal het geval indien de auto voor meerdere uren moet worden gehuurd of als er veel in de spits wordt gereisd. Indien er buiten de spits wordt gereisd is ConnectCar met €43,95 de goedkoopste B2C carsharing provider voor deze reis. Deze keuze is €7,48 duurder dan het alternatief van een huurauto.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie