Handbaldames DSOV te sterk voor strijdig ROAC 2

29 november 2016 om 00:00 Sport

Bij de start was het DSOV die al direct de leiding nam, Amy Poppelaars scoorde de 0-1. Een voortvarende start, zo leek het.

Na deze 0-1 kwam er een fase aan waarin DSOV niet echt in haar spel kwam en ROAC kon de stand gelijk houden.

Een beetje een valse start maar na de 10 minuten kwam DSOV dan toch los van de opponent (2-5)

ROAC, een jong opleidingsteam met spelers die klaargestoomd moeten worden bleef strijdig en verzuimde niet.

DSOV kwam weliswaar meer in haar spel maar bleef toch te rommelig en onnauwkeurig handballen. Het niveau wat de spelers en coaches vooraf voor ogen hadden werd niet gehaald. DSOV verzuimde eigenlijk om maximaal voordeel te halen uit dit onderlinge kwaliteitsverschil.

Deborah den Butter was deze wedstrijd aardig op dreef en pakte in het 1e deel 3 van haar totaal 8 doelpunten.

Ondanks het matige spel nam het voordeel voor DSOV wel steeds toe.

De meiden van DSOV konden uitlopen naar een 7-13 ruststand en gezien verhoudingen was dit toch een wat teleurstellende tussenstand.

In de rust werd het rommelige spel nog even aangehaald en de effectiviteit moest beter.

Dit gezegd te hebben begonnen de spelers van DSOV aan het 2e bedrijf.

Al direct was de gretigheid zichtbaar, Fleur van den Boogaard kon 3 maal scoren en Amy Poppelaars pakte in korte tijd ook nog eens 2 punten en binnen 10 minuten was de stand opgelopen tot 9-20.

Een goede start dus in de 2e helft, DSOV had het weer gevonden. De passing verliep beter en de afrondingen op doel waren scherper. DSOV was weer in staat om meer haar eigen spel te gaan spelen tegen een mindere tegenstander. Smetje was wel de tegengoals die te makkelijk werden weggegeven.

DSOV liep steeds meer uit op ROAC en de dames gingen op jacht naar de 30.

Dit lukte een halve minuut voor tijd, Deborah den Butter perste er nog eens een break uit en scoorde de 30ste voor het team.

Met deze overwinning van 15-30 blijft DSOV op de 1e plek staan met 1 punt los op de nummers 2, VOS en WeHaVe.

Een goede uitslag en een goede generale voor de kraker tegen WeHaVe aanstaande zondag thuis in de Spaarnehal (13:20 uur)