Airporthotels pakken groots uit tijdens Kerst

29 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook tijdens de Kerst draaien de hotels rondom Schiphol op volle toeren. De chefkoks van het Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport en het Radisson Blu Hotel zijn volop bezig met de voorbereidingen van een mooie Kerst.

Het Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport pakt tijdens de Kerst uit voor hun gasten. "We hebben momenteel een speciale winterkaart , waaruit naast het reguliere menu, kan worden gekozen. Tijdens Kerst serveren we een driegangen menu, dit menu is door de gasten uit te breiden naar een vijfgangen menu. Dit speciale menu serveren we niet alleen tijdens de Kerstdagen, maar ook de week voorafgaand aan de feestdagen", aldus chefkok Rogier Delfos.

"We weten dat airporthotels tijdens de Kerst toch vaak iets minder vol zitten dan stadshotels. Dat is ook de reden dat wij ervoor hebben gekozen om het kerstmenu de hele week te serveren. Voor onze gasten, voornamelijk zakenmensen, is dat een extraatje."

Of het Novotel een vol restaurant kan verwachten tijdens de feestdagen is voor Delfos nog even afwachten. "Wij zijn vorig jaar pas na de Kerst opengegaan, dus het wordt voor ons de eerste keer. Ik ben benieuwd hoeveel reserveringen we gaan krijgen, maar we hebben er zin in", zegt Delfos enthousiast.

Radisson Blu Hotel

Ook Tom Boere, chefkok bij Otium, het restaurant in het Radisson Blu Hotel, heeft grootse plannen. "Tijdens Kerstavond, eerste en tweede Kerstdag serveren we bij het Radisson een vijfgangen menu voor de zeer schappelijke prijs van € 49,50. Het hoofdgerecht bestaat uit hertenrugfilet, rode bieten-, aardappel- en erwtencrème, gebakken artisjok en wild jus. Daarnaast bestaat een van de nagerechten uit vloeibare balletjes van Munsterkaas, gerookt in hooi, schuim van aardappel" geeft Boere een voorproefje.

Over het aantal reserveringen maakt Boere zich allerminst zorgen. "Wij zijn voornamelijk en zakenhotel en onze drukste dagen zijn dan ook doordeweeks. Maar ook in het weekend is het Otium goed gevuld. Tijdens de Kerst hebben we vooral mensen in het hotel die bijvoorbeeld Amsterdam bezoeken, maar ook gasten die gewoon voor het restaurant naar het Radisson komen."

"We hebben tijdens de Kerst van alles te bieden. Een heerlijk vijfgangen menu en het hotel is uiteraard helemaal in kerstsfeer gehuld", besluit Boere.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie