Guitar All Night Long met o.a. Mattias La Eklundh

2 december 2016 om 00:00 Nieuws

Duycker en Headway presenteren een avond voor liefhebbers van progressieve rock / gitaarmuziek. Deze avond is het totaalpakket, want bezoekers genieten van twee clinics, een masterclass en een optreden. Alle onderdelen gegeven door artiesten uit de scene die hun sporen meer dan verdiend hebben.

Mattias Ia Eklundh (masterclass )

We zijn trots dat we deze held, Mattias Ia Eklundh, naar de Guitar All Night Long show hebben kunnen halen. Hij onthult tijdens deze masterclass de geheimen van zijn eigenzinnige, vurige en veelzijdige gitaarspel. Vandaag de dag wordt hij beschouwd als één van de meest innovatieve en baanbrekende gitaristen met wereldwijd een snel groeiend aantal collega-guitarnerds, oftewel guitarfreaks. Mattias' minimalistische, zelfgebrouwen en uitgeklede benadering van de gitaar verrast iedereen; er zijn gewoon geen tekenen van dure gitaar-effecten of processors, ondanks de bizarre geluiden die je vaak hoort in zijn spel.

Junk Dilemma ( show met Twan van Gerven van Kenny B / Beef )

Wie Twan van Gerven zegt, zegt Beef!. Vooruit, en een beetje Jah6, maar vooral Beef! Daarnaast speelt hij ook nog in de band van Kenny B, die je kent van de monsterhit Parijs. In 2014 bracht Twan zijn solo album 'Junk Dilemma's' uit, een prachtige plaat waarop hij zichzelf als gitarist haarfijn weet te profileren als gitaarvirtuoos. Hij laat zich als gitarist inspireren door Frank Zappa en plakt dan ook regelmatig kenmerkende 'Zappa-riffs' in zijn muziek.

Tijdens deze show komt hij met drie andere muzikanten en vormen zij een kwartet, de muziek die zij spelen is een genot voor iedere progressieve liefhebber die niet bang is voor een vleugje Frank Zappa!

Axe Hessel ( clinic)

Info volgt.

Marc Meesters ( Clinic)

Op 11 jarige leeftijd kreeg Marc Meesters zijn eerste gitaar en vanaf dat moment heeft dit instrument hem nooit meer losgelaten. Hij begon klassiek, maar stapte al snel over naar een elektrische gitaar. Bands als Queen, Dire Straits en Pink Floyd waren sterke invloeden aan het begin van de carrière van Marc.

Marc heeft gitaarlessen gehad van Marcel Coenen, Joost Vergoossen, Pieter Vermeulen en Ron Thal.

Deze avond is powered by Headway.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie