Kerstwandeling Getsewoud

5 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 17 december is er voor de zesde keer een kerstwandeling in Getsewoud. Het thema "Licht" wordt prachtig verbeeld door acteurs en musici. Ook dit jaar ontbreekt de kerststal niet.

Bijna vijftienhonderd kerstlichtjes langs de hele route vormen het decor waartegen de scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. Zo is er weer de engel die het goede nieuws aan de herders brengt en ook de stal met het kindje Jezus ontbreekt niet. Ook zijn er nieuwe scenes aan de wandeling toegevoegd waarin het thema verbeeld wordt. Aan het einde van de route is iedereen welkom in de herberg in het Zomerpark voor een warme kop chocolademelk en om na te genieten en na te praten terwijl de band live kerstmuziek speelt. En de chocolademelk wordt mogelijk gemaakt door Woon/Zorgcentrum In 't Zomerpark.

Starten kan tussen 18.00 en 19.30 uur in het Lentepark in Getsewoud, ingang Duyvestein. Voor minder validen is er een vroege start mogelijk van 17:45 tot 18.00 uur. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, wordt bezoekers verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De wandeling, die ongeveer een uur duurt, is gratis. Vorig jaar liepen er ruim 2700 mensen mee. Het wordt een gezellige drukte!

Taco Koster is dominee in Getsewoud en hij is enthousiast over deze wandeling: 'Het is gaaf om zo veel mensen te zien die in Getsewoud in beweging komen. Het is een feest van ontmoeting en gezelligheid. En ook, je staat zo maar even stil bij de betekenis van kerst en de zin van het leven. Wat wil je nog meer? En weet je wat ik ook zo bijzonder vind: Er werken meer dan 100 vrijwilligers mee aan dit evenement! En in samenwerking met leerlingen van het Herbert Vissers College wordt een heuse kerstwandeling app geïntroduceerd. En andere leerlingen bouwen mee aan de decors.'

Speciaal voor kinderen van de basisschool is er een speurtocht. Kinderen gaan op zoek naar speciale sterren met letters. En die letters vormen met elkaar een woord. Aan het einde kunnen de oplossingen ingeleverd worden. Uit al die oplossingen wordt een winnaar getrokken.

De kerstwandeling is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage helpt de organisatie. Op de avond zelf kan een gift gegeven worden. CrossPoint is ruim tien jaar geleden ontstaan en wil kerk zijn op een moderne manier voor de bewoners van de wijk Getsewoud. Kijk voor meer informatie op www.crosspointgetsewoud.nl of op www.facebook.com/kerstwandelinggetsewoud2016. Bellen met Taco Koster kan via 06-1992 1974.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie