Brandweer Hoofddorp redt aankomst Sinterklaas

5 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vrijdag 2 december jongsleden stonden alle leerlingen van basisschool De Wilgen met hun ouders vol verwachting op de aankomst van Sinterklaas met zijn pieten te wachten. Sinterklaas had eerder die week laten weten op vrijdag naar De Wilgen te komen, omdat hij op maandag 5 december, zijn eigen verjaardag, het zo druk heeft, dat hij niet in de gelegenheid zou zijn om op De Wilgen te komen. De directeur Antoinette Wastell had hier geen bezwaar tegen. Zij was allang blij, dat de goede Sint met zijn pieten De Wilgen een bezoek zou komen brengen.

Sinterklaas zou dit jaar met de bakfiets naar De Wilgen komen. Maar toen rond de klok van 08.40 uur een brandweerbusje met daarachter drie grote brandweerauto's de straat in kwamen rijden, waren de leerlingen, de leerkrachten, de directeur en alle ouders wel erg verbaasd. Met zwaailichten en de sirenes aan kwam daar Sinterklaas met zijn pieten aangereden. Sinterklaas stapte uit en werd hartelijk welkom geheten door Antoinette. De Sint vertelde, dat hij onderweg naar De Wilgen een lekke band had gekregen. Er bleek een pepernoot in te zitten. De dichtstbijzijnde plek om hulp te vragen, was bij de brandweerkazerne. Toen piet aan de brandweercommandant vroeg of er misschien iemand was die de band van de bakfiets kon plakken, stelde deze voor, de Sint met zijn pieten met de brandweerauto's naar De Wilgen te brengen. Het plakken van de band zou immers zoveel tijd in beslag nemen, dat de leerlingen wel erg teleurgesteld zouden zijn als de Sint met zijn pieten te laat zouden komen. Vandaar deze aankomst in stijl.

Antoinette bedankte de brandweermannen voor het brengen van de Sint met zijn pieten, waarna zij weer snel naar de kazerne gingen. Sinterklaas en de pieten gingen met Antoinette en de leerlingen naar binnen en hebben daar een gezellige ochtend gevierd.

Brandweermannen van Hoofddorp: zonder jullie hulp was het zeker niet zo'n geslaagde dag geworden en was de aankomst van Sinterklaas met zijn pieten niet zo mooi en bijzonder geweest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie