Al veel aanmeldingen voor bijeenkomst over lokale politiek

6 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HALFWEG Er zijn al veel aanmeldingen voor de themabijeenkomst over lokale politiek die de lokale partij HAP woensdag 14 december in Halfweg houdt. Wie nog mee wil doen aan de bijeenkomst in hety stoomgemaal in Halfweg moet snel zijn, want er is plaats voor 70 deelnemers, zegt HAP-voorzitter Henny Beijer. Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretaris@hap-haarlemmermeer.nl

Het thema van de avond wordt ingeleid door bestuurskundige dr. Julien van Ostaaijen. Hij wil de aanwezigen prikkelen met een aantal stellingen, waarover in kleine kring aan tafels met elkaar wordt gesproken. Ook de burgemeesters Weterings (Haarlemmermeer) en Heiliegers (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) geven in korte inleidingen hun visie op vragen als: hoe komt het dat er zo weinig belangstelling is voor de lokale politiek en het lokaal bestuur? Ontbreekt het de lokale politiek aan daadkracht om daar iets aan te doen? En: kunnen lokale politieke partijen het verschil maken als het daar om gaat?

De lokale politiek moet inwoners op een andere manier bij het lokaal bestuur betrekken, zo luidt een van de stellingen die Van Ostaaijen voorlegt. De aanwezigen worden uitgedaagd zich in kleine groepjes met elkaar te buigen over deze en andere vragen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot circa 22.15 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie