Docent Dennis Klaver genomineerd voor CICERO jaarprijs

6 december 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Dennis Klaver, docent Nederlands op het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp, is genomineerd voor de CICERO jaarprijs. Deze prijs wordt één keer per jaar uitgereikt aan die persoon, instantie, vereniging of organisatie die zich inzet om de debatsport in Nederland te promoten en hiermee ook de verbinding in de maatschappij te bevorderen.

De twee andere genomineerden zijn de stichting Dutch Worlds Debating (Den Haag) en de organisatie van het Brabants Debattoernooi (Breda).

Er kan gestemd worden tot en met 15 december 23.59 uur via www.DeNederlandseDebatclub.nl. Traditioneel op Oudejaarsdag wordt bekend gemaakt wie de prestigieuze Jaarprijs heeft gewonnen.

Náást zijn reguliere werk leidt hij met ongekende passie en trots ook de retoricaklassen waarbij hij jongeren - veelal tussen 14 en 18 jaar - traint in de edele debatsport, is te lezen in het nominatierapport over Dennis Klaver. Met deze jongeren doet hij ook altijd mee aan allerlei toernooien in het land. In de loop der jaren heeft hij met zijn teams al uitstekende prestaties gehaald.

Maar Dennis Klaver begrijpt als geen ander dat het beoefenen van de debatsport niet alleen leuk is en een inhoudelijke bijdrage levert aan de competenties van de leerlingen en deelnemers; hij begrijpt heel goed dat je leerlingen ook 'in het echte leven' de verbale strijd moet laten aangaan. Als er bij Dennis een verzoek komt om zijn jongeren mee te laten debatteren (dus: in een écht publiek debat!), dan regelt hij dat meteen.'

Daarmee is hij een verbindende factor tussen verschillende generaties en verschillende inzichten. Hij laat zijn jongeren 'ruiken' aan de grote-mensen-wereld en stimuleert deze jongeren met die 'grote-mensen-wereld' hun inzichten te delen.

Dat gaat die jongeren goed af, mede door de positieve motivatie die Dennis hen biedt.

Onbewust geeft hij de jongeren daarmee een stuk zelfvertrouwen voor de toekomst. En wat hebben we in de maatschappij en in de toekomst nodig? Juist ja - mensen die zelfverzekerd hun eigen visies durven te delen en anderen durven uit te dagen daar een debat over te voeren.

Dennis zorgt met zijn aanstekelijk enthousiasme dus voor een gesprek in de maatschappij, is de slotzin van het rapport.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie