Geen vuurwerk bij kinderboerderijen

7 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Er mag de komende jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken in de buurt van kinderboerderij Boerenzwaluw in Hoofddorp en Dierenvreugd in Nieuw-Vennep. Het verbod komt er op verzoek van de beheerders van beide kinderboerderijen. Volgens hen hebben de dieren in de boerderijen te veel last van de knallen en vuurpijlen.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings dinsdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat de twee grootste kinderboerderijen van Haarlemmermeer zijn aangewezen als vuurwerkvrije gebieden.

Bij het Spaarne Gasthuis en directe omgeving is het sinds de jaarwisseling van 2012 al verboden om er vuurwerk af te steken. Daar zijn naderhand twee andere gebieden bij gekomen. Het gaat om het park tussen de Femina Mullerstraat en de Haya van Somerensingel inclusief het scholeneiland van de scholen De Octopus, Tabitha en De Wilgen en het gebied rond het appartementencomplex Arnolduspark. Volgens burgemeester Weterings zijn er positieve ervaringen met het vuurwerkverbod op die locaties.

Op grond van een landelijk besluit mag er rond de jaarwisseling alleen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18 uur en 1 januari 2.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie