KSH toegetreden als lid van WON-netwerk

8 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) is sinds 1 december lid van het WON-netwerk. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland een heeft als motto: "Onderzoekend leren en leren onderzoeken." Het is een onderwijsconcept plus een netwerkorganisatie van ruim 50 vwo-scholen.

WON-scholen willen hun leerlingen goed voorbereiden op een wetenschappelijke vervolgopleiding. Nieuwsgierigheid en verWONdering staan daarbij centraal. De KSH voldeed aan alle voorwaarden en is nu ook lid geworden. Het motto van het WON-netwerk sluit perfect aan bij de missie van de KSH om leerlingen op te leiden tot maatschappij kritische wereldburgers.

Doel is dat leerlingen een voorsprong hebben op het moment dat zij naar de universiteit gaan. Maar ook dat zij zogeheten 21st Century Skills ontwikkelen: actief vragen stellen, een kritische en nieuwsgierige houding, zelf op zoek gaan naar informatie, problemen oplossen, creatieve en nieuwe aanpakken bedenken en 'last but not least' goed samenwerken.

Leerlingen van de aangesloten scholen houden zich vanaf de brugklas tot vwo 6 bezig met wetenschappelijk onderzoek in alle disciplines: alfa, bèta, gamma, en combinaties hiervan. De scholen dragen er zorg voor dat het onderwijs gericht is op de 'Doelen en Eindtermen' van de WON Akademie, en dat de daarin genoemde wetenschappelijke termen/begrippen ook daadwerkelijk aan de orde komen. Scholen die deel uitmaken van de WON Akademie bepalen zelf hoe ze wetenschapsoriëntatie praktisch en rooster technisch organiseren (in de vorm van vaste uren per week of in projectweken, als apart vak of geïntegreerd in alle vakken, enzovoort).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie