Jopenkerk decor voor 10e uitreiking cheques Meerlandenfonds

9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORPMeerlanden, bij heel veel bewoners bekend van de rolemmer en de milieustraat, heeft donderdag 8 december voor de 10e keer burgemeester en wethouders cheques laten uitreiken aan verenigingen en goede doelen. Het leverde 's middags heel veel mooie verhalen van burger initiatieven en veel lachende gezichten op. Wethouder Steffens - van de Water reikte meerdere cheques uit namens Haarlemmermeer.

Een maaltijd voor 300 mensen verzorgd via diverse kerken, ledenwerving voor de club, nieuwe tafels in de kantine, materiaal voor de spelers, een duurzame investering, de afronding van de nieuwbouw van een kantine, een muziekfestival, ondersteuning van een nieuwe bewonerscommissie, het realiseren van een uitdagend schoolplein dat tevens bestemd is voor de buurt en het organiseren van een lichtjestocht.

En dat is nog maar een kleine greep uit de honderden initiatieven die dit jaar met een bedrag gehonoreerd worden via het Meerlandenfonds. Ooit opgericht in september 2017 bij het 10-jarig bestaan van de Meerlanden (het verzelfstandigde afvalverwerkingsbedrijf in Rijsenhout, nu actief in 14 gemeenten) ter ondersteuning van allerlei initiatieven, anno 2016 vooral hét fonds waar steeds meer verenigingen en goede doelen met succes en dankbaar een beroep op doen.

Voor tafels en stoelen, voor het kunnen aantrekken van een muziekdocent, voor het kunnen vieren van een jubileum, voor het starten van een hele special groep hardlopers en nog veel meer.

"Waarmee", aldus de directeur van Meerlanden, Angela Kierkels, "maar weer eens aangetoond wordt hoe actief de bewoners van ons werkgebied zijn. Samen werken aan je gemeenschap, verbinding zoeken - dat willen we maar al te graag fiancieel ondersteunen."

Waarna een stoet van vrijwilligers het podium in de Jopenkerk aan de Hoofdweg in Hoofddorp betrad om als woordvoerder van hun vereniging of goede doel uit elke keer één gemeente (zoals Aalsmeer, Haarlemmermeer, Noordwijk en Lisse) uit te leggen waar het geld aan besteed wordt. En uiteraard om Meerlanden/Meerlandenfonds te bedanken.

Tijdens de 10e editie is € 55.000,- verdeeld onder ruim honderd sportverenigingen en goede doelen. Voor een compleet overzicht zie www.meerlanden.nl/fonds.

Ieder jaar stort Meerlanden € 50.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van stichtingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen tussen 1 oktober en 1 november een aanvraag indienen. Omdat het dit jaar de 10e editie is van het Meerlandenfonds is het bedrag eenmalig met 10 procent verhoogd naar € 55.000,-.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie