Opnieuw ruiming bommen in Rijsenhout

9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

RIJSENHOUT Twee bommen van Duitse makelij uit de Tweede Wereldoorlog worden dinsdag tussen 14 en 14.15 uur gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Tot nu toe staat de teller op dertig. Zoveel bommen uit de Tweede Wereldoorlog zijn er gevonden in het akkerland tussen de A4, Bennebroekerweg en Aalsmeerderweg. Het onderzoek naar de aanwezigheid van mogelijke andere bommen nadert zijn einde, maar is nog gaande. De eerste twee bommen zijn op 22 en 23 november succesvol en volgens planning geruimd (zie foto). Uiteindelijk worden alle bommen geruimd, dit gebeurt gefaseerd.

DUITSE BOMMEN De twee bommen die op dinsdag 13 december tot ontploffing worden gebracht wegen elk 500 kilogram en zijn van Duitse makelij. Beide bommen liggen stabiel, maar omdat de projectielen op drie meter afstand van elkaar liggen, moeten ze gelijktijdig geruimd worden. Ook worden deze bommen nu geruimd omdat die van alle resterende bommen het dichtst bij de Aalsmeerderweg en Bennebroekerweg liggen.

EVACUATIE Na overleg tussen de explosieven opruimingsdienst en de hulpdiensten is besloten dat er tijdens ruiming 34 woningen moeten worden ontruimd. De bewoners is per brief verzocht om tussen 13.00 en 15.00 uur hun woning uit voorzorg te verlaten. Als zij zelf geen tijdelijke opvang kunnen regelen, kunnen deze bewoners (met eventuele huisdieren) terecht in de Ontmoetingskerk op Werf 2 in Rijsenhout.

WEGAFZETTINGEN Om de werkzaamheden rondom het ruimen van de bommen veilig te kunnen uitvoeren, worden tussen 13.00 ten 15.00 uur de volgende wegen afgezet door verkeersregelaars en politie:

- Bennebroekerweg tussen A4 en Aalsmeerderweg

- Kruising Aalsmeerderweg - Bennebroekerweg

- Konnetlaantje tussen Bennebroekerweg en ingang sportvereniging

- Kruising Aalsmeerderweg en Hennikstraat

- Kruising Henninkstraat en Hoogvlietkade

- Kruising Aalsmeerderweg en Rijsdrecht

RESTERENDE BOMMEN De 26 resterende bommen zullen op diverse data in januari 2017 worden geruimd. De exacte data worden later bekendgemaakt, evenals de maatregelen die dan worden genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie