Unieke Duitse tragikomedie Toni Erdmann

9 december 2016 om 00:00 Activiteiten

In Filmhuis Het Oude Raadhuis

Winfried is een 65-jarige gescheiden muziekleraar die zijn vrienden en collega's vaak verbijstert met zijn voorliefde voor maffe humor en grapjes. Hij houdt van grappige pruiken en valse tanden, waar zijn dochter Ines totaal het tegenovergestelde lijkt te zijn. Zij is een verfijnde managementconsultant, en adviseert een oliemaatschappij bij het maken van besparingen door middel van ontslagen. Ze was dol op de grappen van haar vader toen ze een klein meisje was, maar vindt deze inmiddels vreselijk irritant.

Om haar op te vrolijken, neemt Winfried het besluit om naar Roemenië te reizen. Om daar onaangekondigd op haar kantoor op te duiken in kostuum, als het komisch personage genaamd Toni Erdmann. 

Dankzij het schrijfwerk van regisseur Maren Ade en het authentieke spel van Peter Simonischek (Winfried/Toni) en Sandra Hüller (Ines) vliegt deze film voorbij. Op het Internationaal Filmfestival van Cannes kreeg Toni Erdmann bijzonder veel lovende recensies. Inmiddels is deze unieke tragikomedie de Duitse inzending voor de Oscars en was de film de publieksfavoriet op het Leiden International Film Festival. 

"Origineel, wijs, grappig en ontroerend." (***** NRC)

Kaarten à € 8,00 zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

Het Oude Raadhuis

Zondag 18 december - 20:00 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie