9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

L.S.,

Bijgaand treft u een persbericht n.a.v. het bezoek van Marloes Morshuis aan onze school en boekhandel Stevens. Dit persbericht is opgesteld in overleg met de boekhandel.

Mocht u vragen hebben, vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Martijn Blijleven

Leescoördinator OBS Twickel

T: 023-5654960

M: m.blijleven@obstwickel.eu

Marloes Morshuis presenteert ijskoud avontuur bij OBS Twickel en Boekhandel Stevens

Donderdag 8 december was auteur Marloes Morshuis in Hoofddorp om haar nieuwste boek, Borealis, te promoten. Dit gebeurde op uitnodiging van boekhandel Stevens die eerst met de auteur naar OBS Twickel ging. De boekhandel en de basisschool hebben al jaren een intensieve samenwerking, waardoor het geen onlogische keuze was om deze 'leesschool' te bezoeken.

Bij het bezoek aan de school mochten de kinderen van groep 8 eerst vertellen wat zij van het eerste boek van Marloes Morshuis vonden, genaamd Koken voor de keizer. Dit boek is voorgelezen in de groep en de kinderen vertelden er dan ook vol enthousiasme over. Vervolgens introduceerde de schrijfster haar nieuwe boek door twee stukjes voor te lezen en de kinderen in de stemming te brengen om ook dit boek te lezen. Borealis is een ijskoud avontuur dat gaat over klimaatsverandering. Het is een spannend boek over een actueel thema.

Tot slot mochten de leerlingen van groep 8 nog meedoen aan een prijsvraag. Boekhandel Stevens had het boek laten invriezen in een blok ijs. Alle leerlingen mochten raden hoelang het volgens hen duurde alvorens de volledige ijsklomp was ontdooid.

Na het bezoek aan OBS Twickel was Marloes Morshuis ook nog te bezoeken in de boekhandel. Ook hier werd haar nieuwe boek geïntroduceerd, konden klanten deelnemen aan de prijsvraag en was er een mogelijkheid het boek te laten signeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie