Te weinig vuurwerk in Meerse derby VVC-SCW

11 december 2016 om 00:00 Sport

Vennepers houden met 10 man eenvoudig stand

Martin Planken

NIEUW-VENNEP Als een Bengaals vuurwerk lichten de rode cijfers op. Op het bijna donkere prachtige complex staat er op het scorebord; 4-2. Je zou denken; hier heeft zich vanmiddag het nodige afgespeeld. In deze laatste wedstrijd voor de winterstop konden alle remmen los.

Dat gebeurde wel, maar dat duurde slechts tien minuten. Na een goede start van SCW, waarin de ploeg zoals dat in vakjargon heet, zelfs 'hoog druk' zet, redt VVC keeper Thierry Wesseling tot tweemaal toe zijn team. Uit de daarop volgende counter maakt Darius Broxterman de 1-0. VVC-trainer Rini van Roon schreeuwt vanaf de zijlijn zijn ploeg wakker; 'hé VVC, het gaat veel te slap allemaal!' Dan volgen er vijf sensationele minuten. Broxterman maakt zijn tweede goal van de middag om vervolgens na twee lichte overtredingen twee keer geel dus rood te ontvangen. SCW profiteert nog in dezelfde minuut door Jeff de Vilder, maar als Yorbin den Ouden daar weer op de 3-1 maakt, is de derby feitelijk in vijf minuten. gespeeld.

Volgens de supporters was dat vroeger wel anders. De spelers zaten bij elkaar op school. In Rijsenhout is geen middelbare school, dus togen zij naar de Vennep. Als je zo'n wedstrijd verloor, moest je dat het hele jaar op school en in de kroeg horen. Tegenwoordig speelt die rivaliteit niet meer zo. Tot twee seizoenen geleden. Vennepers schilderden in de nacht de doelpalen in Rijsenhout in hun clubkleuren; oranje/rood. Zij gebruikten echter verf, die niet te verwijderen was. De scheidsrechter toen, wilde alleen de wedstrijd aanvangen als de palen omwikkeld zouden worden met wc papier. De ludieke actie had nog wel een staartje. Het boze SCW bestuur wilde de kosten van het schoonmaken op de daders verhalen, maar dat ging niet eenvoudig.

De tijd heelt alle wonden, dus staan de twee voorzitters van de clubs voor de derby gezellig met elkaar te keuvelen. Peter Klabbers (VVC) in het clubkostuum en Harry van Straalen (SCW) lekker casual. De mannen stoppen naast hun dagelijkse werkzaamheden enorm veel tiid in hun 'cluppie'. Van Straalen is daarnaast ook nog eens teammanager van verschillende KNVB selectie elftallen, die heel Europa afreizen. Hij neemt dan onbetaald verlof bij zijn werkgever. Hij benadrukt dat de twee 'buren' totaal verschillende visies hebben, maar gunt VVC dat lang verwachte kampioenschap. Natuurlijk houdt Klabbers een slag om de arm, maar het eerste heeft er de laatste vijf seizoenen zo vlak voor de winterstop niet zo riant voorgestaan op de ranglijst. Klabbers; 'er spelen allerlei ontwikkelingen. Op de kerstborrel maak ik de plannen voor een tribune bekend. Het wordt een tribune aan de overzijde van de kantine. Onder de tribune komen kleedruimtes en andere voorzieningen. Wij willen aan honderd sponsoren een stoeltje á 1000 euro verkopen voor de komende tien jaar. De tribune zal in totaal zo'n drieëneenhalve ton gaan kosten.' Over geld genereren voor een club moet de bevlogen voorzitter nog wel iets kwijt; laatst kregen wij 's avonds onverwachts

bezoek van een gemeenteambtenaar. Hij wilde notulen van jaarvergaderingen e.d. Het zou gaan over dartactiviteiten in onze kantine. Neem nou maar aan dat zoiets bij ons goed geregeld is.' Soms is 'de gemeente' niet je allerbeste vriend. Met Peter Klabbers en zijn kompanen aan het roer, kunnen ze bij VVC de komende jaren nog het nodige vuurwerk verwachten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie