Scouting in Zwanenburg start met nieuwe Bevers.

11 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Al jarenlang komen bij Scouting vereniging de Rijnlandgroep in Zwanenburg veel kinderen iedere week bij elkaar om een leuke tijd te hebben. Scouting is een avontuurlijke vrijetijdsbesteding voor iedereen vanaf 5 jaar en ouder. De groep start op 14 januari weer met de jongste leeftijdsgroep, de Bevers, voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Zij doen dit met een gezellige ochtend waarop iedereen welkom is om te beleven wat Scouting bij de Bevers is.

De Rijnlandgroep zit in Zwanenburg vlakbij het park aan de Nolenslaan 5. Hier komen iedere week de leden bij elkaar op het eigen terrein van de groep. De leden zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De Bevers zijn de leden van 5 t/m 7 jaar; de Welpen van 7 t/m 11 jaar; de Scouts van 11 t/m 15 jaar; de Explorers van 15 t/m 18 jaar en de Roverscouts van 18 t/m 21 jaar. Iedere zaterdag zijn er mensen aanwezig bij de groep

Op zaterdag 14 januari 2017 gaan we met de jongste leeftijdsgroep, de Bevers, een nieuwe start maken. Op deze dag mogen alle kinderen van 5 t/m 7 jaar vrijblijvend langskomen. Ze mogen ook hun ouders meenemen. De opkomst begint om 10.00 uur en om 12.00 uur is het weer afgelopen. We doen dan allerlei leuke activiteiten speciaal voor deze leeftijdsgroep. Voor meer informatie neem eens een kijkje op onze website: www.scoutingrijnland.nl

Ben je ouder dan 7 jaar? Ook dan ben je welkom om eens te komen kijken. Kijk even op de website wanneer jouw leeftijdsgroep zijn opkomst heeft, dan kan je gewoon een keertje langskomen. Je hoeft niet direct lid te worden, maar je mag eerst vier opkomsten mee doen om te zien of je het leuk vindt.

Maar wat is Scouting eigenlijk? Bij Scouting werken we met de spelvisie Scouts en dat staat voor Samen, Code, Outdoor, Uitdaging, Team en Spel. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd, het liefst zoveel mogelijk buiten. Iedere leeftijdsgroep doet dat op zijn eigen manier. Dit gaat van een spel spelen in het bos, tot met een kaart, kompas en GPS een route volgen, of zelf je eigen eten klaarmaken boven een zelfgemaakt kampvuur. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsgroep, naarmate de leden ouder worden gaan ze steeds meer zelf doen en regelen. Het belangrijkste is om met elkaar samen te werken en erg veel plezier te hebben met alles wat we doen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie