Brons voor Merel van der Marel op EK veldlopen

12 december 2016 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Op het Europees kampioenschap veldlopen op Sardinië heeft de Zwaanshoekse hardloopster Merel van der Marel met haar team een bronzen medaille gehaald.

De junioren meisjes, bestaande uit Mereld van der Marel, Veerle en Jasmijn Bakker en Jasmijn Lau, wisten vooraf dat ze een kans hadden op een team medaille. Direct na de start nestelde Jasmijn Lau zich in de kop. Merel van der Marel, Veerle en Jasmijn Bakker volgden op korte afstand. Bij het ingaan van de laatste ronde lagen de meisjes opgeteld vierde in het landenklassement, maar met een sterke slotronde wisten ze nog heel veel plaatsen winst te boeken.

De Duitse favoriete Klosterhalfen nam zoals verwacht afstand van de concurrentie. Jasmijn Lau handhaafde haar positie voorin het veld. In haar eerste internationale toernooi finishte de B-juniore van Honore Hoedt op een bijzonder knappe 5de plaats. Daarachter had Veerle Bakker de turbo aangezet. Met een 13de plaats revancheerde ze zich bijzonder sterk van het tegenvallende optreden van vorig jaar. Met Merel van der Marel op de 23ste en Jasmijn Bakker op de 30ste plaats klopte Nederland met 71 punten ruimschoots de Franse meisjes voor het brons.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie