Voetpad wordt veelvuldig als fietspad gebruikt

12 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Wandelaar is het meer dan zat na aanrijding van hond

Désirée van Ommen

NIEUW-VENNEP Madeleine Blok uit Getsewoud-Noord is het helemaal zat nadat een van haar honden werd aangereden. Het voetpad evenwijdig gelegen tegenover het water in de Nabuccosingel dat loopt vanaf de Zijlpoort tot de Venneperweg wordt al jaren veelvuldig als fietspad gebruikt. Dit geldt ook voor het voetpad evenwijdig aan de Vivaldisingel. Ze is onlangs een petitie gestart 'Veilig op het voetpad Nabuccosingel' via de facebookpagina 'Je bent een Venneper als' en werd meteen gesteund door meer dan 130 buurtbewoners die haar ergernis delen.

KORTSTE ROUTE "Ik woon al dertien jaar in Getsewoud en het is van begin af aan een doorn in mijn oog geweest en het wordt er steeds gevaarlijker. Ik wandelde aanvankelijk elke dag 's ochtends en 's middags over het voetpad in het groen met mijn honden. Maar die vele fietsers frustreerden me enorm."

"Als ik er wat van zeg dat het een voetpad is, dan krijg ik meteen een grote mond. En wordt geroepen dat ik mijn eigen stront moest opruimen. Maar dat doe ik ook netjes. Het voetpad is voor sommige fietsers de kortste route en het is ook een stuk gemakzucht denk ik. Op een gegeven moment durfde ik er niet meer te lopen en liep ik ergens anders door de wijk. Alleen in het weekend nog als het wat rustiger is. Maar ik ben het nu echt spuugzat! Het is al vaker voorgekomen dat ik of een van mijn honden bijna of zachtjes werd aangereden."

BLINDE HOND Je hebt in het groen tegenover de Nabuccosingel ook een losloopgebied voor honden, volgens Blok. Ze zou zo graag zien dat haar bejaarde en blinde hond daar ook gewoon kon rondstruinen. "Het is daar vlak en dus erg fijn voor een blinde hond. Maar rondstruinen is onmogelijk vanwege het voetpad dat er doorheen loopt en waar iedereen dus fietst. Er wordt al geen rekening gehouden met honden, laat staan met een blinde! En weet je, er zijn op dat voetpad al heel veel hondenbezitters bekeurd omdat hun hond niet aangelijnd liep. 85 euro boete. En ondertussen rijden fietsers rakelings langs terwijl hondenbezitters aangehouden worden. Dat voelt dubbel. Afgelopen week was het dan echt raak! Ik liep met mijn honden, waaronder mijn blinde hond Jackie, te wandelen op het voetpad toen er plotseling een fietser met volle vaart in de lijn reed. Jackie werd hierdoor meegesleurd en kwam uiteindelijk onder de fiets terecht."

ZELF KIJKEN Blok diende na overleg met de politie een klacht in bij de gemeente. "Er kwam niemand kijken maar er werd mij wel meegedeeld dat het onbegonnen werk was om daar hekken te plaatsen." En ze begreep zelf ook wel dat het niet te doen was om er een hele dag een agent te laten surveilleren."

Blok is van plan de petitie in februari aan te bieden aan de gemeente. Tot die tijd kunnen mensen de petitie steunen. "Maar wie weet, is er tegen die tijd al een oplossing gevonden. Enkele dagen terug kreeg onverwachts een telefoontje. De nieuwe gebiedsmanager van Nieuw-Vennep komt nog dit jaar zelf een kijkje nemen bij het voetpad. Daar ben ik blij om. Het gaat mij om de veiligheid."

www.petities.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie