"Je voelt de verbondenheid"

12 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Nieuw-Vennep heeft naast Muzikale Kerstmarkt nu ook eigen Santa Run

Desiree van Ommen

NIEUW-VENNEP Voor een gezellige sfeervolle kerstmarkt hoef je echt niet uit te wijken naar grote omliggende plaatsen als Haarlem of Leiden. Lekker dichtbij huis heb je op zaterdag 17 december de Muzikale Kerstmarkt op het Harmonieplein en in het Pier-gebouw. Met een afwisselend programma en niet al te massaal. Nieuw dit jaar is de ludieke Santa Run voor jong en oud die eraan voorafgaat.

Het is inmiddels het vierde jaar dat de Muzikale Kerstmarkt georganiseerd wordt. Een initiatief destijds van de Rotary Club Haarlemmermeer, waarbij inmiddels meerdere lokale partijen zich hebben aangesloten waaronder ook HC Nieuws. Elk jaar komen er weer zo'n duizend mensen op af. Een gezellig lokaal evenement voor het hele gezin met veel muziek, kraampjes, eten en feeërieke verlichting en vuurkorven. En nu dus ook met allemaal kerstmannen en - vrouwen.

KERSTPAK In meerdere plaatsen worden rondom kersttijd Santa Runs georganiseerd. De Santa Run in Nieuw-Vennep start om 15 uur vanaf het Harmonieplein. Voor 10 euro per persoon kunnen zowel volwassen als kinderen deelnemen. Voor dat bedrag krijgt ook iedereen een kerstpak dat gedragen kan worden tijdens de wandeling die 3 kilometer is en ook weer eindigt op het Harmonieplein. Na afloop kan het pak mee naar huis als aandenken. De Santa Run is een leuke ludieke happening, die dezelfde zaterdag ook in Hoofddorp centrum plaatsvindt, voor een aantal goede doelen zoals de Voedselbank, de Nierstichting en Vrienden van het Spaarne Ziekenhuis. Bezoekers aan de Muzikale Kerstmarkt kunnen op het plein op de foto met een van de kerstmannen en -vrouwen.

COMPLEET PAKKET Zoals elk jaar gaat ook deze keer een deel van de opbrengst van de kerstmarkt - die mogelijk wordt gemaakt door de vele sponsoren - naar de Haarlemmermeerse Voedselbank. Want de Muzikale Kerstmarkt en de Voedselbank horen bij elkaar. Alex de Leeuw, een van de initiatiefnemers van de Muzikale Kerstmarkt: "De voedselbank voorziet duidelijk in een behoefte en de vraag groeit nog sterk gezien het aantal mensen dat in aanmerking komt. Ook dit jaar heeft de voedselbank weer een boodschappenlijst met speciale wensen zoals koffie, ragout, kaas, spuitslagroom, kerststollen, boter, chocolademelk, blik vruchten en zonnebloemolie. Supermarkt Jumbo zal weer aanwezig zijn op het plein. Bezoekers kunnen er een compleet voedselpakket kopen voor 17,50 euro en ter plekke schenken aan de Voedselbank. Maar als mensen enige producten willen kopen of een donatie willen doen, is dat natuurlijk ook van harte welkom. Alle beetjes helpen."

NON-STOP De organisatie van de Muzikale Kerstmarkt verliep voorspoedig volgens De Leeuw. Zo'n 25 deelnemende standhouders, een nieuw non-stop muziekprogramma , kinderfilms de hele avond door in het auditorium van Pier-K en veel mogelijkheden om wat lekkers te eten. Friet en poffertjes voor de kinderen en de hele familie kan een stukje vlees nuttigen van de BBQ. De Rotary Club schenkt zelf op het plein erwtensoep en glühwein. De Leeuw: "Het wordt vast en zeker weer een succes. Tijdens zo'n lokaal evenement voel je de verbondenheid."

Inschrijven voor Santa Run: www.santarun.hlmr.nl .

Muziek programma

Muziekkoepel Harmonieplein

15.30 DJ Robby M

17.00 Koor Hee Buuf

18.15 Koor Bardo

19.30 Cero dos tres

Pier Kafé

15.00 Trio Petit

16.00 The Looters

17.00 Trio Petit

18.00 Shantikoor de Marconisten

20.00 Bayou Mosquitos

Theaterzaal Pier K

20.00 Bigband Haarlemmermeer

Auditorium Pier K

15.30 Mickey's Kerstfeest

(kinderfilms doorlopend)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie