Maatvast organiseert meerdere kerstdiners

12 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Stichting Maatvast organiseert dit jaar op meerdere locaties een feestelijk kerstdiner. De diners zijn tot stand gekomen door een samenwerking met supermarktketen Jumbo, haar klanten en het Meerlandenfonds.

De supermarktketen en de klanten doneren de ingrediënten voor het diner en doen dat dit jaar voor de derde jaar op rij. Het Meerlandenfonds levert daarnaast een financiële bijdrage. Dit fonds ondersteunt al tien jaar lokale initiatieven en evenementen van sportverenigingen en goede doelen. Voor dit jaar betekent het dat deelnemers aan het kerstdiner twee gratis consumpties en een kop koffie of thee na het diner krijgen aangeboden.

Stichting Maatvast vindt het van belang dat inwoners van de Haarlemmermeer ook tijdens de kerstdagen op enkele locaties terecht kunnen. Directeur Maarten Askamp: "In onze ogen verdient iedereen met Kerst een feestelijke maaltijd en, nog veel belangrijker, een moment van samenzijn. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren. We zijn dan ook heel blij met de donatie van de kerstdinerpakketten door Jumbo, zodat wij een gezellig én heerlijk driegangendiner kunnen organiseren. Onze vrijwilligers gaan vol enthousiasme aan de slag met de ingrediënten. Er is voor ieder wat wils: van soep en brood vooraf, vlees, vis of vegetarisch als hoofdgerecht en een feestelijke chocoladepudding toe. We duiken de keuken in om er geslaagde bijeenkomsten van te maken."

Voor een overzicht van deelnemende locaties zie www.maatvast.nl. De kerstdiners zijn tussen 20 en 28 december. Aanmelden kan via de beheerder van de desbetreffende locatie. Het aantal plekken is beperkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie