ChristenUnie-SGP wil opheldering over fietsenstalling in Hoofddorp-centrum

13 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van de ChristenUnie-SGP heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de plannen voor een fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp. Fractievoorzitter Arjo van Bezooijen is benieuwd welke oplossing het college aan de raad wil voorleggen.

De gemeenteraad ging eind vorig jaar met veel tegenzin akkoord met de komst van zogeheten fietscarrousels op het Van Stamplein. Dat plan is echter alweer van de baan. Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zei kort geleden tegen de media dat het college nu wil wachten met een bewaakte fietsenstalling totdat er wat meer bekend is over de verdere ontwikkeling van het Hoofddorpse centrum. Volgens Reneman is er op dit moment capaciteit genoeg om je fiets neer te zetten, zij het geen bewaakte stalling.

In de raadsvragen van de ChristenUnie-SGP laat fractieleider Van Bezooijen duidelijk doorklinken geërgerd te zijn over het feit dat de media kennelijk wel worden geïnformeerd door het college en de gemeenteraad niet. Hij vraagt onder meer waarom de raad 'opnieuw' niet is geïnformeerd over de plannen van het college. De fractie wil ook weten wanneer het college met concrete oplossingen komt voor een 'adequete aanpak' van het fietsenprobleem in Hoofddorp-centrum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie