Hoeveelheid zwerfafval weer aan het stijgen

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeente verwacht dit jaar 110 ton zwerfvuil te moeten opruimen. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar toen nog 91 ton werd aangetroffen.

De bestrijding van zwerfafval blijft daarom onverminderd nodig, zei wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek. De gemeente is al enkele jaren bezig met extra inzet om zwerfvuil tegen te gaan. Dat had tijdelijk een daling van de hoeveelheid afval tot gevolg, maar inmiddels is die dus weer aan het stijgen.

De gemeente geeft elk jaar 550.000 euro uit aan de bestrijding van zwerfafval. Volgens wethouder Steffens is dat zonde geld, omdat je met dat bedrag veel leukere dingen zou kunnen doen. De wethouder benadrukte dat het geld niet voor niks is uitgegeven, omdat de winkelcentra in de gemeente kort geleden nog zijn uitgeroepen tot de schoonste van Nederland.

De gemeente gaat dus door op de ingeslagen weg en krijgt daarbij hulp van inwoners, scholen en ondernemers. De inzet om zwerfafval aan te pakken wordt financieel ondersteund door het Afvalfonds Verpakkingen van de Stichting Nederland Schoon. Dat geeft de gemeente elk jaar 170.000 euro om de strijd tegen zwerfvuil vooral niet op te geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie