Inwoners geven kwaliteit woonomgeving dikke 7

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Inwoners waarderen de kwaliteit van hun directe woonomgeving dit jaar met een ruime zeven. Vorig jaar was dat nog een 6.8. Dat blijkt uit een meting naar de tevredenheid van inwoners over de kwaliteit van woonomgeving en openbaar groen.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei dinsdag tijdens het wekelijkse persuurtje blij te zijn dat inwoners een positief beeld hebben van de openbare buitenruimte. Zij zei dat bij de presentatie van de actualisatie van het beheerkwaliteitsplan voor de openbare ruimte. In dat plan wordt vastgelegd op welk niveau de buitenruimte zou moeten worden onderhouden.

De wethouder benadrukte dat dit niet alleen om het veelbesproken maaibeleid gaat. Eerder dit jaar was er veel kritiek op het nieuwe maairegime van de gemeente. Sommige inwoners vonden dat het gras veel te hoog werd gelaten. Op sommige plekken is er daarna extra gemaaid en wethouder Steffens heeft een 'verfijning' van het beleid aangekondigd dat komend voorjaar bekend zal worden gemaakt.

In het beheerkwaliteitsplan wordt ook voorgesteld om anders om te gaan met een schouw in een dorp of wijk. De opzet is dat dorps- en wijkraden en individuele inwoners nog nauwer worden betrokken bij een schouw in hun buurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie