Gesprekken over gebruik van accommodaties duren langer

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gesprekken met de beheerders van dorps- en wijkcentra en andere accommodaties voor maatschappelijke doeleinden duren langer dan eerder voorzien. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag gezegd tegen de pers.

Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente bezig is met een integraal onderzoek naar het gebruik van het zogenoemde maatschappelijk vastgoed. Volgens wethouder Steffens gaat het om meer dan 100 gebouwen die al dan niet eigendom zijn van de gemeente. De aanvankelijke planning was dat het onderzoek in het eerste kwartaal van 2017 klaar zou zijn, maar dat duurt dus langer. Steffens verwacht dat er medio volgend jaar spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

Opzet van het onderzoek is om gebouwen in Haarlemmermeer beter te benutten. Volgens Steffens staan sommige centra 90 procent van de tijd leeg en is dat zonde. De gemeente onderzoekt of sommige activiteiten op een andere plek kunnen worden voortgezet. De wethouder benadrukte dinsdag dat het zeker niet de bedoeling is om te stoppen met bepaalde activiteiten. Er bestaat wel de mogelijkheid dat sommige gebouwen worden gesloten.

In maart dit jaar ontstond er beroering over de mogelijke sluiting van dorpshuis De Vluchthaven in Lijnden. Dat bleek op een verkeerde brief te berusten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie