Feest rond jaarwisseling in Winterland

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP In het kader van het plan van aanpak om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen, wordt er dit jaar ook een feest georganiseerd in Winterland op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Dat heeft burgemeester Theo Weterings dinsdag gemeld tijdens het wekelijkse persgesprek.

De gemeente denkt aan een feest voor maximaal 1.000 personen dat van oudjaarsavond 22 uur tot 4.00 uur op nieuwjaarsmorgen duurt. Concreet is er nog niet veel meer bekend over de invulling van het feest. De stichting Winterland is verantwoordelijk voor het programma.

De gemeente stelt elk jaar een uitvoerig pakket van maatregelen vast om de overlast van oud en nieuw zoveel mogelijk te beperken. Het feest in Winterland is daarbij een nieuwe activiteit. De gemeente doet ook al jaren mee aan een groot evenement in Nieuw-Vennep, Happy New Vennep genaamd. De subsidie daarvoor wordt wel afgebouwd.

Vorig jaar werd nog een bedrag van 40.000 euro uitgetrokken voor de festiviteiten in Nieuw-Vennep. Dit jaar is dat verlaagd tot 34.350 euro. Het is de bedoeling dat de rest van de benodigde kosten door ondernemers wordt opgebracht. Volgend jaar is er nog minder subsidie beschikbaar.

Verder worden er activiteiten gesteund die ook vorig jaar succesvol bleken. Zo wordt een project van de brandweer en MeerWaarde om jongeren te wijzen op het gevaar van vuurwerk herhaald. Ook wordt er in aanloop naar de jaarwisseling gekeken of de buurtvaders in Graan voor Visch weer steun kunnen gebruiken.

Al eerder was bekend dat het aantal gebieden waar een verbod geldt om vuurwerk af te steken wordt uitgebreid van drie naar vijf.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie