Barre tocht onder extreme omstandigheden

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Twee vrienden bereiden zich op ScanCoveryTrial2017

Désirée van Ommen

NIEUW-VENNEP Ze houden wel van wat uitdaging. Hoe spannender, hoe beter. De grenzen verleggen. Venneper Jelle Wesseling en Beinsdorper Rick Stammes zullen in januari meedoen aan de ScanCoveryTrial 2017. Dit is een rally kris kras door Scandinavië boven de Artic cirkel in zeer extreme omstandigheden. "Ineens ging alles heel snel."

Afgelopen maart zagen ze de ScanCoveryTrial voor het eerst op televisie en dachten: dit willen wij ook! "Het leek me zo gaaf. De extreme kou tot wel - 47 graden, sneeuw, ijs en in 1 week tijd zo'n 8000 km rijden door een ruige natuur in winterlandschap en van tevoren niet wetend hoe de route is en waar je slaapt," aldus Wesseling. "We hadden ons opgegeven en hoorden een tijdje niks en gingen ervan uit dat we op de reservelijst stonden. Maar ineens bleek dat we mee mochten doen. Dat was wel een verrassing," aldus Wesseling.

BARRE OMSTANDIGHEDEN Ze gingen naar een Experience dag en oefenden samen met andere deelnemers met navigeren en hoe straks bepaalde trajecten te rijden. Beide vrienden, die elkaar door en door kennen en straks ook helemaal op elkaar aangewezen zijn, zullen in een speciaal geprepareerde auto coördinaten volgen en ondertussen uitgedaagd worden door verschillende proeven te doen. Hiermee kunnen ze punten behalen. "We hebben dan verschillende navigatiesystemen ter beschikking en van de Nederlandse organisatie krijgen we ook een GPS-systeem met een track- en trace systeem waardoor we door iedereen gevolgd kunnen worden en een routeboek. Het wordt echt zoeken waar we naartoe gaan. We weten dat we rijden onder barre omstandigheden en zullen zeker thermokleding dragen. Er zit een etappe in van 24 uur weten we. Dan ben je dag en nacht in de weer. Verder is alles ook voor ons nog onbekend. Het is best spannend. Voor ons de eerste keer. Al hebben we al veel vaker aan uitdagingen meegedaan, maar dan met name in Nieuw-Vennep."

GOED DOEL De vrienden willen met hun deelname de aandacht richten op de Peter Pan Vakantieclub. Dit is een goed doel opgericht door Vliegmaatschappij Transavia. De Peter Pan Vakantieclub organiseert speciale reizen. Jongeren die door ziekte of omstandigheden moeilijk zelfstandig op vakantie kunnen, kunnen dat door deze Vakantieclub nu wel onder begeleiding. Omdat de twee zelf ook van avontuur en reizen houden, gunnen ze dat anderen ook.

Wesseling en Stammes zullen het opnemen tegen ruim 100 andere teams. De rally die van 6 januari tot 15 januari plaatsvindt, zal 5, 12 en 19 februari uitgezonden worden op RTL7. Hun belevenissen en avonturen zijn dus voor iedereen te volgen. Ze hebben ook een eigen facebookpagina scantteam106 waarop verhalen, foto's en video's geplaatst worden.

"Het is voor ons een doel op zich om de eindstreep te halen en gewoon weer veilig thuis te komen."

Voor meer info: www.scanct.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie