Jim Kuipers Europees kampioen footgolf

14 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

"De European Footgolf Tour 2016 bestond uit zestien toernooien. Veertien daarvan vonden er plaats in Europa. We zijn in maart van dit jaar begonnen met een toernooi in Turkije en het slotstuk was het toernooi in Marrakech. Er hebben spelers uit 31 verschillende landen meegedaan en er deden in totaal 850 footgolfers mee aan de tour", beschrijft Jim het enorme evenement.

"Tijdens het toernooi tellen je vier beste resultaten voor de ranglijst. Aan de te verdienen punten tijdens een toernooi zaten verschillende gradaties. Bij de laagst gewaardeerde toernooien waren honderd punten te vergaren en bij de hoogst gewaardeerde waren dat 250 punten. Ik heb van de zestien toernooien er twaalf gespeeld waardoor je een aardige kans hebt op goede klasseringen. En daarvan heb ik er vijf gewonnen en afgelopen weekend ben ik tweede geworden."

NEK-AAN-NEK-RACE Ondanks een vijftal toernooiwinsten en de tweede plek in Marokko was het voor Jim geen walk in the park richting zijn Europese titel. "Er was een Fransman die het ook goed deed. Hij won drie toernooien en werd een keer runner-up. Het ging dus tussen ons twee. Na het door mij gewonnen toernooi in Nederland, dat ik zelf had georganiseerd, ging ik aan de leiding. Maar vanaf dat moment was het stuivertje wisselen met de Fransman. Hij won in Frankrijk, ik in Italië. Vervolgens pakte hij de tweede plek in Engeland en de zege in Amerika. Iedereen dacht toen dat hij de Tour ging winnen. Maar ik won weer de toernooien in Hongarije en Duitsland. Het werd hier dus nog spannend, maar na twee dagen in Marrakech werd duidelijk dat ik niet meer in de problemen zou komen."

Ondanks dat het footgolfen groeiende is, moet Jim zijn tripjes naar het buitenland nog zelf bekostigen. "Het footgolfen is nog niet mijn fulltime baan. Naast mijn werk bij Domino Pizza heb ik een eigen bedrijfje waarmee ik footgolf-clinics organiseer. Ik zorg ervoor dat mensen kunnen spelen en tips en trics krijgen. Daarmee heb ik de reizen kunnen betalen. Er komt ook nog wat prijzengeld bij kijken wat ik weer kan gebruiken. Het zijn geen hoge bedragen, maar ik heb de kosten eruit en er zelfs nog wat aan verdiend".

Jim, die aan het zwembad in Marrekech nog nageniet van zijn overwinning, weet niet of hem bij thuiskomst een huldiging staat te wachten. "Ik heb geen idee. Dat is niet aan mij, misschien dat anderen wat organiseren. We gaan het zien. Maar het zou zeker leuk zijn!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie