Gemeente mikt op twee nieuwe internationale scholen

16 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De kans is aanwezig dat er binnen afzienbare tijd twee nieuwe internationale scholen worden gevestigd. Dat zei wethouder John Nederstigt van Onderwijs donderdag in de gemeenteraad.

De fractie van de VVD had een sessie aangevraagd om te peilen hoe het zit met de plannen om een internationale school naar Haarlemmermeer te halen. De liberalen spannen zich al jaren in om dat voor elkaar te boksen. Er is op dit moment wel één internationale school in Hoofddorp, maar dat gaat om een private school.

VVD-raadslid Beryl van Straten zei dat het van groot belang is dat er een internationale school in Haarlemmermeer komt. Volgens haar zijn er berichten bekend van expats die gaan verhuizen omdat er geen internationale school in de buurt is.

Van Straten zei verder dat er naar schatting 150 tot 200 gezinnen dagelijks heen en weer rijden om kinderen op de door hen gewenste school af te leveren. Wethouder Nederstigt, die ook duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, zou daar toch faliekant tegen moeten zijn.

Forza!-raadslid Michel van Dijk meende dat Haarlemmermeer een jaar te laat is, omdat Haarlem al een internationale school zou hebben weggekaapt.

Wethouder Nederstigt bestreed dat. Volgens hem liggen er bij het ministerie van Onderwijs twee aanvragen van internationale scholen die mogelijk in Haarlemmermeer worden gevestigd. De wethouder herhaalde dat het college zich blijft inzetten voor de komst van internationaal onderwijs. Volgens hem wordt deze kwestie vooral in regioverband aangepakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie