Aanhoudingen bij gezamenlijke controle bedrijventerrein De Weeren

16 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG Bij een controle in verschillende panden op bedrijventerrein De Weeren is een paar honderd gram cocaïne gevonden. Daarnaast zijn hennepstekken aangetroffen, werden verboden wapens gevonden en stuitte de politie op een gestolen auto. De politie heeft drie personen aangehouden.

De controle van de panden aan de Leeweg en Weerenweg is een samenwerking geweest tussen de gemeente Haarlemmermeer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Belastingdienst en politie. "Het nut en de noodzaak van gezamenlijk optreden van meerdere overheidspartijen is met deze actie opnieuw bewezen. Dit is dan zeker ook niet de laatste keer", reageert burgemeester Weterings.

Er is ook nog 5000 euro, een aantal horloges en een voertuig in beslag genomen bij de controle. Verder hebben toezichthouders van de gemeente en de Omgevingsdienst meerdere overtredingen van de omgevingswetgeving geconstateerd. Zoals niet-gekeurde blusmiddelen, zonder omgevingsvergunning gewijzigde brandcompartimentering, belemmering van vluchtdeuren, inrichting die niet is gemeld, spuitcabine die niet is gemeld, en gevaarlijke stoffen die niet in een lekbak zijn geplaatst. Daartegen zal bestuursrechtelijk worden opgetreden.

SAMENWERKING De controle maakt onderdeel uit van de gezamenlijke aanpak van het bedrijventerrein om verpaupering en illegaal gebruik van panden tegen te gaan en misstanden (bestuurlijk, financieel en strafrechtelijk) op te sporen en aan te pakken. Zo moeten malafide ondernemers van het bedrijventerrein worden geweerd en wordt het gebied weer aantrekkelijk voor bedrijven om zich te vestigen. De verschillende partners werken hiervoor intensief samen binnen het RIEC NH (Regionaal Informatie- en Expertisecentrum Noord-Holland).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie