19 december 2016 om 00:00 Zakelijk

Finishweken bij Ardea Auto

Iedere autodealer geeft zijn eigen naam aan de eindejaarsaanbiedingen. Bij Ford-dealer Ardea Auto gaat men dit jaar voor de Finishweken. Geldig tot en met 31 december en beschikbaar op vrijwel alle modellen. Daarbij kan de korting tijdelijk oplopen tot meer dan 5.600 euro. Deze actie is gebaseerd op geregistreerde voorraadmodellen. Snel rijden met de nieuwe aanwinst is dus zondermeer mogelijk. Wat te denken van keus uit de meer dan honderd Ford's Fiesta met een metallic lak plus reservewiel en een rijklaarprijs van 16.109 euro. Voor wie graag wat sportiever rijdt, is er de ST Line met een 100/125 pk motor en een prijs vanaf 18.109 euro. Op de B-Max loopt het Finishvoordeel op tot bijna 4.000 euro. Een C-Max met de super de luxe Titanium-uitrusting en een krachtige maar zuinige 125 pk Ecoboost motor is nu voor minder dan 25.000 euro leverbaar. De maximale korting van 5.500 euro, maakt dat de Focus Wagon Titanium nu te koop is vanaf 22.995 euro. Voor ruim 100 euro minder is er een Ecosport. De Kuga Titanium met 120 pk motor is er voor net geen 30.000 euro. Een model dat net gepresenteerd is, de Ford Ka +, met vijf deuren en heel veel ruimte is via Ford Options beschikbaar vanaf 109 euro per maand, inclusief 1 jaar All-risk verzekering.

Kek karretje: De eigenzinnige Suzuki Ignis

De Suzuki dealer heeft 'm inmiddels staan: De nieuwe Ignis. Totaal wat anders dat het voorgaande model met deze naam. Ondanks zijn compacte buitenmaten heeft deze crossover verrassend veel binnenruimte en een hoge zit. Voorin heb je alle mogelijkheden om het je naar de zin te maken. Afhankelijk van de uitvoering zijn er achter een driezitsbank of twee individueel (en over 16,5 cm) verschuifbare stoelen voorzien. Om een vanafprijs, startend bij 14.499 euro te rechtvaardigen is de Ignis standaard zeer compleet uitgerust met: vijf -wijd openende- deuren, airconditioning, radio/cd-/mp3-speler met Bluetooth, elektrische raambediening op de voorste zijruiten, ESP, zes airbags, in de kleur gespoten spiegelhuizen, bumpers en deurgrepen. Los daarvan hebben ze allemaal het eigenzinnige exterieur, waarin op punten details uit een ver Suzuki verleden zijn opgenomen. Voorbeelden daarvan zijn 'het zwevende' dak, de lijn van de achterste zijruitjes en de koelvinnen in de C-stijl. Voor zijn aandrijving kent de slechts 785 kilogram wegende Suzuki Ignis de 1.2 DualJet benzinemotor. Door zijn Smart Hybrid Techniek (accupakket onder de achterbank) in combinatie met het lage eigen gewicht, zou deze motor op een gemiddeld verbruik van 1 op 23,3 moeten uitkomen. Speciaal ter gelegenheid van de verkoopstart zijn er de Select Intro- en Stijl Intro-uitvoering beperkt leverbaar. Standaard zijn deze onder meer voorzien van een In Touch Android infotainmentsysteem met 7 inch multi Touchscreen, Bluetooth met iPhone connectie, WiFi, TomTom 3 D navigatie muziekstreaming via Spotify en op de Stijl komt daar een achteruirijcamera bij. De prijzen starten bij 15.999 euro. Andere opties zijn een two-tone lak, een Auto Gear Shift automaat, het AllGrip Auto 4x4 systeem. Alle informatie bij Suzukidealer Luykx.

Garantieverzekering geeft meer zekerheid

In een tijd dat bijna de helft van de occasions door een particulier wordt verkocht, is het voor kopers interessant om eens te kijken naar een extra waarborg in de vorm van een garantieverzekering. Autogarantie.nl biedt mogelijkheden om je in te dekken tegen de duurste reparaties aan een auto voor een periode van 6 of 12 maanden. Het afsluiten kan online. Deze verzekering biedt ook opties voor wie aan de andere kant van het land een auto bij een dealer of bedrijf koopt en voor wie een afleverpakket met garantie minder aantrekkelijk is. Je gaat immers voor een kleine storing niet helemaal terug naar de verkoper. In dat geval kan de auto gekocht worden voor de meeneemprijs en kan tegen eventuele hoge reparatiekosten een garantieverzekering worden afgesloten. Reparaties kunnen dan om de hoek worden uitgevoerd. Kijk voor info op autogarantie.nl

Meer bekend over supersportieve Renault Twingo

Hoe leuk kan het worden met de Twingo GT? Een compacte auto op de achterwielen aangedreven door een driecilinder turbobenzinemotor met 110 pk/81 kW, 170 Nm koppel en een handgeschakelde versnellingsbak. Voeg daar nog eens een door Renault Sport aangepast onderstel, met specifieke vering en demping aan toe en je hebt een superleuk scheurijzertje. Om de lol nog wat verder te vergroten is er gekozen voor standaard 17 inch lichtmetalen velgen, een speciale stryping, luchtinlaat linksachter en een dubbele uitlaat. Bijpassend zijn de vier kleuren waarin hij leverbaar is. In de auto ontbreekt het je ook aan niets met een elektronisch geregelde airconditioning en een speels, sportief interieur. Het geheel wordt gecompleteerd met parkeersensoren achter, mistlampen met actieve bochtverlichting, een regen- en lichtsensor. De prijs van dit alles start bij 18.190 euro.

Importauto uit Duitsland populair

Om te kunnen voldoen aan de vraag naar gebruikte auto's in ons land, kiezen steeds meer autobedrijven voor de import vanuit de ons omringende landen. VWE voertuiginformatie en - documentatie houdt keurig bij om welke aantallen het dan gaat en welke modellen en landen het meest populair zijn. Tot nu toe zijn er al bijna 140.000 gebruikte personenauto's geïmporteerd. Dat is net zoveel als in heel 2015. Het grootste deel, 62,9 procent om precies te zijn, komt uit Duitsland. België staat tweede met 18,9 procent, Frankrijk derde met 4,4 procent en Spanje, Italië, Denemarken, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijke plus Polen completeren de Top 10. Kijkend naar de auto's tot 2 jaar oud is de top 5 gelijk, maar neemt het aandeel van Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Tsjechië wat toe. Van Duitse auto's is bekend dat deze, zeker als het om de wat duurdere versies gaat, vaak rijkelijk voorzien zijn van extra's. Maar wie de statistiek er op naslaat ziet dat het grootste deel van de uit Duitsland geïmporteerde modellen in andere segmenten vallen. Zo is de Volkswagen Golf het meest populair, gevolgd door de Polo. De Toyota Aygo staat op drie gevolgd door de Opel Corsa, Citroen C1, Ford Fiesta, BMW 1-serie, Peugeot 107 de Mercedes A-Klasse en de Toyota Yaris. Verder blijkt dat 91 procent van de geïmporteerde Fiat Punto's uit Duitsland en 97 procent van de Mazda's MX-5.

KIA Carens gaat met tijd mee

Met de Carens levert Kia een moderne MPV met plaats voor 5 of 7 inzittenden. Zeker door de recente updates is het een auto anno nu en met een scherpe prijsstelling. Uiterlijk is het meest recente model te herkennen aan de andere voor- en achterbumper, nieuwe mist- en achterlampen plus de voor het merk zo kenmerkende tiger-nose grille. Verder neemt het aantal carrosseriekleuren toe en is er sprake van andere 17 inch wielen. Binnen zijn bekleding, comfort- en veiligheidssystemen in de update meegenomen. Zo heeft het 7 inch touchscreen een geïntegreerde navigatie, Kia Connected Services afkomstig van TomTom en een parkeercamera achter. Uiteraard ondersteunt het systeem Apple CarPlay en Android Auto. Speciaal voor de 1.7 CRDI dieselmotor met 85 kW/115 pk is een Eco Pack ontwikkeld met Idle Stop/Go, Michelin banden met lage rolweerstand en andere transmissieverhoudingen in de aandrijflijn. Daarmee stoot deze viercilinder in handgeschakelde versie 109 gram Co2 per km uit. Als ComfortLine is de Carens nu leverbaar vanaf 25.860 euro voor een vijfzitter met onder andere airconditioning en cruise control. Wie standaard meer uitrusting wenst komt bij de DynamicLine en ExecutiveLine terecht. Tijdelijk is er ook sprake van een 28.660 euro kostende First Edition, gebaseerd op het basismodel maar dan wel met 17 inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren achter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie