GIG haalt record bedrag op

19 december 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP In de uitverkochte grote zaal van Schouwburg De Meerse vond zaterdag de negende editie plaats van het jaarlijkse benefietshow van Stichting GIG Haarlemmermeer. Een bijzondere avond waar niet alleen een brug werd geslagen tussen jong en oud, maar ook tussen ziek en gezond.

Jongeren uit Haarlemmermeer krijgen tijdens deze avond de kans om zowel hun talenten op een groot podium te vertonen, als zich in te zetten voor de goede doelen Hospice Bardo en Adamas Inloophuis. Traditiegetrouw werd de show geopend met een gongslag, dit jaar door wethouder Derk Reneman en Ron Leegwater (Rabobank Regio Schiphol), waarna de competitie losbarstte.

Na een spannende strijd sleepte het kinderkoor van de IJwegschool de felbegeerde GIG 2016 kinderkorenprijs in de wacht en won 500 euro voor kunst op school. De tweede prijs werd welverdiend behaald door de Albert Schweitzerschool en de derde prijs was voor de Optimist. Basisscholen de Optimist, Albert Schweitzerschool en de IJwegschool toonden zich van hun artistieke en maatschappelijke kant door deelname aan de show. Per school werden er indrukwekkende bedragen opgehaald voor de goede doelen, namelijk 274,00 euro door de Optimist, 1.078,50 euro door de Albert Schweitzerschool en 1.202,75 euro door de IJwegschool.

De grote winnaars van de avond waren Nicole van Beest samen met Tessa Oosterhof en Rianne de Vroomen. Dit drietal won met een multi gedisciplineerde act van zang, dans en gitaarbegeleiding de eerste plaats in de GIG 2016 competitie en 1000 euro voor hun kunstzinnige ontwikkeling. De tweede prijs werd uitgereikt aan het duo Janne Timmer en Joosje Holstein. Zij overtuigde de jury met een zelfgeschreven nummer onder begeleiding van piano en viool. Verder waren juryleden Erik Waerts, Ewout Jansen en Egbert Kreiken gecharmeerd door de dansact van zusjes Dorine en Hilde Kruijver, de derde prijswinnaars van de competitie.

Samen haalden de kunstzinnige jongeren het recordbedrag van 7.013,73 euro op voor Hospice Bardo en stichting Adamas Inloophuis. Na de prijsuitreikingen werd als afsluiting van de show het nummer 'Happy Xmas (War is over)' van John Lennon door de organisatie, deelnemers, vrijwilligers en publiek gezongen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie