Sfeervolle kerstsamenzang in Vijfhuizen

19 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN Op een gewone zondag staan er auto's geparkeerd, op een bijzondere zondag zoals gisteren is het plein bij het dorpshuis omgetoverd in een feestelijk kerstplein en zingt jong en oud(er) kerstliederen terwijl de dieren in de stal op hún manier van zich laten horen.

Kerstsamenzang in Vijfhuizen. Niet alleen veel mensen uit het dorp zijn naar het plein gekomen om aloude maar ook nieuwe kerstliederen te zingen. Ook mensen uit omliggende plaatsen bevolken het plein waar de geur van gloeiwijn en warme chocolademelk voor een winterse sfeer zorgt. Trompetten en trombones begeleiden het VOC (B)engelenkoor dat samen met de mensen op het plein het Groot Koor Vijfhuizen vormt. Helder als een ster zingen de sopranen Corina Klaver en Simone Stokman het eerste couplet van het lied 'Al wie dolend in het donker', waarna het grote koor machtig invalt voor het vervolg. Zelfs de dieren in de stal zijn stil als de 8-jarige Lieke Kanon een door haar zelf uitgekozen kerstverhaal voorleest. Zonder haperen. Haar grootouders, die speciaal voor haar zijn gekomen, glimmen van trots. 'Luidt klokjes, klingelingeling' zingen de kinderen die, daartoe aangemoedigd door dirigente Ingrid Prins, luidruchtig met sleutelbossen hun zang begeleiden.

Terwijl de onmisbare vrijwilligers van het kerstplein weer een gewoon plein maken en veel mensen in het dorpshuis genieten van de erwtensoep met roggebrood, maakt Vijfhuizenaar Hans Thunnissen de organisatoren een groot compliment. "Na deze samenzang ga ik met een heerlijk gevoel naar huis."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie