Kerstinloop met levende kerststal

19 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Nieuw-Vennep - Ook dit jaar organiseert de rooms-katholieke kerk aan de Sint Anthoniusstraat in Nieuw-Vennep op Eerste Kerstdag, 25 december, weer een kerstinloop. Er is een levende kerststal met Maria, Jozef en het kindje en zelfs levende schapen zullen niet ontbreken.

Het is een mooie traditie geworden: deze kerstinloop, die dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd. De bijeenkomst staat vooral in het teken van "elkaar ontmoeten". Deze mogelijkheid, om juist op Eerste Kerstdag - tussen lunch en kerstdiner - de kerstsfeer even buitenshuis te proeven, wordt door heel veel mensen gewaardeerd. Kinderen mogen kerststukjes maken, kleuren, knippen en plakken. Ook kunnen kinderen in de doopkapel - die omgebouwd wordt tot verhalengrot - luisteren naar mooie kerstvertellingen. Volwassenen kunnen zich aansluiten bij het gelegenheidskoor dat, onder muzikale begeleiding, kerstliederen zingt.

Er is een stand met informatie over, bijvoorbeeld, de verschillende koren en over activiteiten die de parochie verder organiseert. Bezoekers kunnen zich daar - onder het genot van warme chocolademelk of glühwein met wat lekkers erbij - door parochiebestuursleden laten informeren. Iedereen is van harte welkom. De kerk aan de St. Antoniusstraat 15 in Nieuw-Vennep is op 25 december open van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis, maar een tegemoetkoming in de onkosten - te deponeren in de collectebus - wordt zeer op prijs gesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie