Zondagmiddagpodium: 'Mooie, blauwe Donau', bekende pianomuziek en film door Klaas Bakker in De Olm

19 december 2016 om 00:00 Nieuws

Pianist Klaas Bakker speelt op Tweede Kerstdag 26 december om 14.00 uur klassieke pianomuziek rond het thema 'Mooie, blauwe Donau' in cultureel centrum De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. De pianist combineert de muziek met eigen filmbeelden en wisselt deze af met achtergrondverhalen en anekdotes.

Johann Strauss

Natuurlijk wordt in dit programma over Wenen de wals 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss gespeeld. En mooi is de Donau zeker, wat dat betreft had Johann Strauss gelijk. Ooit bleek echter bij een onderzoek dat de rivier in de loop van het jaar alle kleurschakeringen van groen via grijs naar bruin vertoont, maar zelden echt blauw is!

Andere Weense componisten

Ook muziek van andere Weense componisten, zoals Haydn, Mozart, Beethoven en Zemlinsky komt aan bod. Met filmbeelden van onder meer de Donau, Sisi, paleis Schönbrunn, het reuzenrad in het Prater en de Lippizaners van de Spaanse Rijschool verlevendigt de pianist de belevenis van de prachtige stad Wenen.

Kaarten

De toegangsprijs is € 4,50, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873.

Vervoer met de Meertaxi op de Kerstdagen kunt u zelf uiterlijk 21 december regelen.

N.B. Op zondag 1 januari 2017 is er geen voorstelling van het Zondagmiddagpodium.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie