'Wat een prachtige buurt. Houden zo'

21 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het begon ooit met een barbecue voor de buurt. Maar anno 2016 kan buurtvereniging Het Oude Buurtje al weer een 5e lustrum vieren in zorgcentrum Horizon in de Kruislaan. Met onder meer een toast van de voorzitter, veel waarderende woorden van wethouder Steffens - van de Water, een onthulling en cadeautjes.

Weerzien van oude bekenden. Maar ook ontmoeten van buurtgenoten. Gezelligheid. Warme chocolademelk of glühwein. Officiële toespraken. Cadeautjes over en weer. En bij de uitgang een prachtige mok met tekst en logo van Buurtvereniging Het Oude Buurtje.

Het was dinsdagavond 20 december even groot feest voor en met bewoners van de Hoofddorpse wijk tussen Hoofdweg, Raadhuislaan en Geniedijk. Ook wel bekend als Het Oude Buurtje (waarbij het ook wel eens als 't wordt geschreven). Het deel van Hoofddorp dat dicht bij het centrum ligt, en waar de vernieuwingsdrang voornamelijk ter hoogte van de Hoofdweg-Westzijde, tussen Ter Veenlaan en fortterrein zichtbare grote sporen heeft achtergelaten. Want waar ooit een ambachtschool stond, is de afgelopen jaren een nieuwe woonwijk ontstaan rondom het Jansoniushof.

In dat buurtje zonder winkels (ooit waren er een groenteboer, bakker, melkboer en kruidenierswinkel) werd 25 jaar geleden een barbecue voor de buurt georganiseerd. Gewoon voor de gezelligheid en om elkaar een beetje beter te leren kennen. Die barbecue in september is er echter nog steeds en heeft inmiddels ruim 70 andere activiteiten er bij gekregen. En er zijn sinds dinsdagavond ruim 160 leden die lid zijn van de organiserende Buurtvereniging Het Oude Buurtje. "We vinden het gewoon leuk om iets te organiseren en mensen het gevoel te geven er bij te horen", aldus bestuurslid Pim van der Voort. "Denk aan een chocoladeletter, of aan een verlichte kerstboom. Als je dan via Facebook een bedankje krijgt of iemand laat weten zo'n blij gevoel te krijgen van die boom. Dan weet je waarvoor je het doet."

Woorden van die strekking waren er ook van voorzitter Leo Spruit. Maar hij gebruikte ook woorden als zorg en aandacht voor elkaar om het hoe en waarom van de buurtvereniging aan te geven. En waarom bestuursleden elke woensdagochtend van 9.30 tot 10.15 uur in Horizon aanspreekbaar zijn. "Dit is een pracht buurt. Houden zo", liet hij weten voor het uitbrengen van een toast.

Wethouder Steffens kon het daar alleen maar mee eens zijn. Zij bedankte de buurtvereniging voor haar enthousiasme en betrokkenheid bij de buurt en de wijze waarop er met (vertegenwoordigers van ) de gemeente wordt samengewerkt. Daarna werd de informatiezuil onthuld (gemaakt door een buurtbewoner) die binnenkort naast de vlaggenmast op het speelveld op de hoek Boekelstraat en Ter Veenlaan wordt geplaats. De zuil bevat algemene informatie over de buurtvereniging en haar activiteiten.

Voor de jubilerende buurtvereniging was er nog een speciale set kop en schotel: met een afbeelding van 'het mannetje' in het centrum. Voor alle leden van de buurtvereniging was er een fraaie beker met opdruk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie