'Al veel overlast door afsteken van vuurwerk'

23 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Er is op dit moment al veel overlast door het afsteken van vuurwerk. Dat stelde GroenLinks-raadslid Maaike Ballieux donderdag tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad. Zij wilde weten wat er op gebied van toezicht en handhaving wordt gedaan tegen die overlast.

Volgens Ballieux wordt er ruim voor de jaarwisseling al lekker op los geknald. Zij stelde dat er recent nog in Badhoevedorp een hond een etmaal werd vermist als gevolg van keiharde knallen. Volgens haar wordt er veel zwaar vuurwerk afgestoken. "Dat weet ik ook uit eigen waarneming."

Burgemeester Theo Weterings zei dat de knallen niet tot de lichtste soort behoren. Volgens hem is de bestrijding van vuurwerkoverlast wel degelijk een prioriteit van toezichthouders en politie. Sinds 1 december wordt er intensiever gehandhaafd. Op de laatste dagen van het oude jaar wordt die handhaving alleen nog meer intensiever, aldus de burgemeester. Hij herhaalde nog maar eens dat het uitsluitend van oudjaarsdag 18 uur tot nieuwjaarsnacht 2.00 uur is toegestaan om vuurwerk af te steken.

Raadslid Ballieux was tevreden over dat antwoord. Zij deed nog een oproep aan alle inwoners die vroegtijdig aan het knallen willen beginnen. "Laten we het leuk houden. Omwille van alle dieren."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie