Viering 25 jaar stedenband met jongeren uit Cebu

23 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het 25-jarige bestaan van de stedenband met zustergemeente Cebu City op de Filippijnen worden volgend jaar samen gevierd met jongeren uit Cebu. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag een motie van D66, CDA, PvdA en CDVP aangenomen die het college van B en W opdracht geeft om met een concreet plan te komen voor een feest.

De motie werd ingediend door de vier politieke partijen, die vorige maand een raadslid mee hadden naar een reis naar Cebu. D66-raadslid John Jhinnoe zei dat dat de raadsleden met eigen ogen hebben gezien dat er veel is bereikt in de zustergemeente.

Het 25-jarig bestaan van de stedenband is volgens hem een unieke kans om de speciale relatie met Cebu te verstevigen. Het feest dat nu op touw wordt gezet, wordt gevierd in nauwe samenwerking met de Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC).

Jhinnoe zei dat het feest simpel kan worden betaald uit het te verwachten overschot uit 2016. Andere fracties zetten daar hun vraagtekens bij. VVD-raadslid Jurgen Nobel vond dat het college met een voorstel naar de raad moet komen wat het feest precies gaat kosten.

De fractie van Forza! en raadslid Anneke van der Veer stemden tegen de motie. Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer zei dat stedenbanden niet meer van deze tijd zijn en dat de band met Cebu daarom zo snel mogelijk moet worden stopgezet. Van der Veer zei tegen een door de gemeente betaald feest te zijn in een tijd dat ouderen worden gekort op huishoudelijke hulp en speelplekken die als kattenbak worden gebruikt door bezuinigingen niet kunnen worden schoongemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie