Jens van Daele en Ginette Laurin met Tierra

23 december 2016 om 00:00 Activiteiten

Dansvoorstelling van wereldberoemede choreagrafe

HOOFDDORP Jens van Daele's Burning Bridges bestaat 10 jaar. Om dit heuglijke feit glans te geven, komt Van Daele met een bijzondere nieuwe creatie: Tierra. Deze wervelende dansvoorstelling creëerde hij samen met de beroemde Canadese choreografe Ginette Laurin. Donderdag 12 januari om 20.30 te zien in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse.

Haar omvangrijke oeuvre en haar visie op dans is uniek, haar werk staat bekend om zijn expressieve kracht. Laurin is wereldwijd een graag geziene gast op de danspodia. Van Daele danste in de jaren '90 al bij O Vertigo Danse van Laurin in Montreal. Hun samenwerking maakte grote indruk op hem en heeft zijn visie op hedendaagse dans in grote mate bepaald. Nu, ruim 20 jaar later bundelen Van Daele & Laurin hun krachten in een wervelend theatraal dansconcert waarin zij een stomend doch fragiel beeld van de mens neerzetten. In Tierra versmelten Laurin's pure en poëtische danstaal met het krachtige en theatrale idioom van Van Daele.

Sinds 2012 werkt Van Daele vanuit het collectief Burning Bridges, bestaande uit een steeds wisselende samenstelling van zorgvuldig geselecteerde internationale artiesten. In Tierra nemen vijf intrigerende vrouwen de dans voor hun rekening. Alexandra Bellon & Richard van Kruysdijk begeleiden hen daarin live op percussie en elektronica. Tierra belooft een aards dansfestijn te worden, waarin de gebundelde krachten van hedendaagse dans & live muziek de toeschouwer rechtstreeks in het hart zullen raken.

De Meerse kleine zaal

Donderdag 12 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie